Allianse barn og eldre

ovalt grønn
SAMMEN FOR MILJØ OG KLIMA: Agnes Granli Lægreid, 13 år (foto Håkon Borg) og Ivan Chetwynd, 75 år (foto Elisabeth Medbøe)

Flere miljøorganisasjoner har ikke medlemmer, bare sponsorer, skriver statsviter Bente Aasjord i Klassekampen. Det er bare tre demokratiske miljøorganisasjoner, påstår hun: Naturvernforbundet, NU og FIVH. – Det stemmer ikke, svarer miljøagent Agnes Lægreid og besteforeldreaktivist Ivan Chetwynd: I likhet med mange i mellomgenerasjonen glemmer hun de eldste og de yngste!

Besteforeldrenes klimaaksjon er en tvers gjennom demokratisk miljøorganisasjon i sterk vekst (2542 medlemmer, en økning på 331 så langt i år). Deres røde hatter er lett synlige ved miljømarkeringer.

Miljøagentene har på landsplan 8000 medlemmer i alderen 6-13 år. Disse er fordelt i 45 lokallag. Her er det barna som bestemmer. I tillegg til å kjempe for miljøet får de praktisk erfaring i å drive en demokratisk organisasjon. Mange miljøagenter er også aktive i den for tiden mest spennende del av miljøbevegelsen: skolestreikene.

Noen sider lenger fram i samme avis blir tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik intervjuet om miljøspørsmål. Han sier: «Barn, unge og besteforeldre er en flott allianse.» «De står ikke i oljeavhengige jobber og er friere politisk.» Vi kan love at det er en allianse som vil gjøre seg bemerket i tiden framover!

Agnes Granli Lægreid (13), miljøagent og leder for Barnas klimapanel
Ivan Chetwynd (75), Besteforeldrenes klimaaksjon

Barnas klimapanel. Foto fra Miljøagentene.

Foto: Anine Dedekam Moldskred

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Alfhild Berg Johnsen, BKA Grenland lokallag | 13.04.2019

    Det er jo barnebarna og enda flere barn og deres framtid som er BKAs kjernesak. I Grenland, som flere andre steder i landet, støttet vi skolestreiken og knyttet nye kontakter. På årsmøtet vårt 4. april, hadde vi besøk av fire engasjerte ungdommer fra Unge Høyre, AUF og to fra Natur og Ungdom, og NU går sammen med oss i 1.mai toget under parolen: Bærekraftig KLIMA =Solidaritet med Framtida.
    Vi trenger ungdom som sier tydelig fra. Fritt ord prisen til NU, kjempebra, Vi gratulerer.

  2. Oddbjørg Langset | 15.04.2019

    Hei Alfhild – takk for din innsats den gang på BKA Landsmøtet i Trondheim. Da du gikk opp på talestolen og sa at hvis vi virkelig mente noe med Besteforeldrenes klimaaksjon, så måtte vi støtte Natur og ungdom + Greenpeace Norge i deres Klimasøksmål Arktis! Og slik ble det – vi ble partshjelpere. Og tenk, nå leser jeg at Greta Thunberg 16 vil gi sine Fritt Ord-pris penger til Klimasøksmål Arktis! Ja, hun mener virkelig det hun gjør, hun også! Vh Oddbjørg i Molde.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*