På plass i Holmenkollen

Holmenkollen
Besteforeldrene markerte seg godt og synlig under årets Holmenkoll-festival.

Denne helga dukka en gruppe rødluer opp i Holmenkollen. Hei, jeg synes Besteforeldrene er overalt! sa en ung fan av oss litt overrasket da han passerte standen under skifestivalen. – Ja, for der stod vi altså, forteller Gro Nylander, – en munter flokk på 15-20 medlemmer på tilvist plass og med gratis billett i lomma, takket være initiativ fra våre to skientusiaster Astrid Sandvik og Steinar Winther Christensen.

Astrid Sandvik 1961, Blåveisrennet. Fra Norsk Folkemuseums billedarkiv, foto: Johan Brun

Astrid Sandvik hadde tatt turen helt fra Trondheim. Hun er gammel alpinist med tre OL og diverse VM bak seg. Hun har også mottatt Holmenkollmedaljen, norsk skisports høyeste utmerkelse. – Antagelig bidro dette til at vi ble så godt mottatt av arrangørene, da vi ba om plass for oss og vårt budskap, sier Gro Nylander.

Mens tusener på tusener passerte forbi oss på vei både opp og ned, fôr tanken gjennom hodet hennes: Tenk om dette hadde vært en klima-marsj! – Det var det dessverre ikke. Mange leste rett nok våre plakater og bannere, som «CO2 NEI – SNØ JA!» En god del nikket og smilte, noen vinket, et par sa seg interessert i å bli medlemmer, og ganske mange ungdommer viste oss oppmuntrende tomler opp – som vanlig.

– Den store massen stirret likevel fort bort, må det innrømmes. Et par klimafornektere stoppet opp: «Skiføret kommer alltid til å bli her!» Dem om det. Vi var like blide.

Men ikke bare blide. Noen av Besteforeldrene tok seg også noen demonstrative runder rundt Equinors plast-igloo med tilbud for barn. En kort alvorsprat med deres representant ble det også. – Måten de markedsfører seg gjennom vår nasjonalidrett er egentlig ganske opprørende, sier BKA-leder Steinar Winther Christensen. – Det er «kvitvasking i løypa», som Gudmund Skjeldal kaller det. Oljeindustrien og Equinor er helt klart mer en fiende enn en venn av norsk skifremtid.

Astrid Sandvik (t.v.) og Marit Haraldsen (senere gift Foss) – begge var på alpinlandslaget i OL i Sqaw Valley 1960!

Bestemor Monika lot seg medlemsverve på stedet. Superverver Gro leser inn navn og andre opplysninger på sin mobil. Foto: Linda Parr

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 11.03.2019

    Flott markering i Holmenkollen, BKA! – og Gratulerer med Miljøprisen i Hordaland! – vel fortjent! I Molde markerte BKA Klimasak er kvinnesak! Barnas klima, vårt ansvar – og mye kamprop i store 8.mars-toget! og medlemstallet øker! hilser Oddbjørg i Molde.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*