I parade med Paragriffen

190303 karneval (18)

Det er karnevaltid! Paragriffen føtle seg utenfor, så hen overtalte matmor Elisabeth Medbøe til å være med i alternativ karnevalparade gjennom Oslos gater. Karnevalet ville feire frihet, kreativitet og mangfold, og passerte steder knyttet til folkelige aksjoner for frihet og rettferdighet – som sabotasje under krigen, motstand mot Irak-krigen, blomsterhavet etter 22. juli – og klimamarsjen til Paris i 2015.

Paragriffen kan jo ikke fly, men den vennlige dragen vekket stor oppmerksomhet der hen ble båret eller kjørt i vogn av matmor, et par besteforeldre og noen frivillige. På Jernbanetorget ble Paragriffen presentert for de flere hundre deltakere i paraden. Tekstilkunstneren Elisabeth Medbøe holdt en appell der hun fortalte om paragraf 112 og om rettssaken mot staten for brudd på Grunnloven når regjeringen åpner for oljevirksomhet i Arktis. En fin markering for §112, klimasøksmålet og BKA!

Fint å slappe av utenfor Stortinget. Paragriffen består av mange lapper strikket av folk i hele landet, her iblant mange besteforeldre og deres barnebarn.

Paragriffen fulgte med på folkemøtet på Eidsvolls plass, ett av stedene der paraden stanset

Utenfor Rådhuset kunne Paragriffen sjekke tiden. Egentlig er det jo fem på tolv, tenkte hen.

Med tekstilkunstner Elisabeth Medbøe og Liv Vassnes fra Besteforeldrene.

Les mer om Paragriffen på https://www.besteforeldreaksjonen.no/2015/07/22149

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*