Lyspunkt på en grå tirsdag

190122 Birgitte (4)

«Det finnes lyspunkter, òg!» Det var Birgitte Grimstads siste replikk etter en halv time som selv var et lyspunkt på en grå vintertirsdag. Det var andre dagen med «Lunsj og lyrikk» i Bikuben på Det norske teatret, som Besteforeldreaksjonen står for i anledning årets klimafestival. Birgitte hadde nettopp sendt en tanke nordover med Ola Bremnes’ vise om sola som kom tilbake til Tromsø for et par dager siden.

Vi hadde blitt minnet om det vakre og verdifulle i naturen gjennom dikt av Rolf Jacobsen, Harald Sverdrup og Birgitte selv. En vakker folkefortelling fra Ny Guinea utforsket forholdet mellom mennesker og mellom mennesker og naturen. Og med et skråblikk mot falske nyheter og alternative fakta, leste Birgitte H C Andersens fortelling om en fjær som ble til fem høns.

 

 

«Stem på dem som lever her om hundre år,
stem på din sønnesønns gråt,
stem på din datterdatters første smil.»

 

 

 

«Det var fem høns som plukket alle fjærene av seg… Så hakket de hverandre til blods og falt døde ned alle sammen!»

 

Og etter Ola Bremnes’ sang om sola, kunne de mange tilhørerne selv konstatere om det stemte:
«Nu ska vel kaffen smake
når sola e kommen tebake.»

Det var en av pionerene i Besteforeldrenes Klimaaksjon som oslolagets leder Linda Parr presenterte. Birgitte Grimstad var et av organisasjonens første medlemmer.
Sammen sang de to en egen sangtekst som oppsummerer BKAs budskap:
«All we are saying, is give EARTH a chance!» «Alt jeg vil si deg: gi JORDA en sjans!»

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*