Bestemor i farta

bestemødre elbil
Foto: Martin Thronsen / Elbilforeningen

Kanskje jeg bør starte «Bestemødre for elbil», sier Anne Brit Narum. Hun er medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon siden starten, og det var miljøhensyn som førte til at hun for halvannet år siden – i en alder av 73 – valgte å kvitte seg med sin gamle eksosbil, forteller hun i et langt og morsomt portrettintervju på elbil.no.«Jeg ser jo hvor verden er på vei. Det ville vært helt tullete å kjøpe fossilbil.»

Fra intervjuet:

– Det er godt å ikke føle på dårlig samvittighet når jeg kjører i byen. Ofte har jeg også barnebarna i bilen, og da er det fint å signalisere at jeg er på lag med fremtiden deres, så å si. Det er jo særlig dem jeg tenker på rundt fremtidsbekymringer.

Når hun hører folk snakke om at «det må jo være et pes med den ladingen», blir den tidligere læreren og spesialpedagogen så oppgitt at hun vurderer å ta ut høreapparatet.
– For det første: Bryr du deg om miljøvern, da orker du å ha elbil, sier jeg da, påpeker hun.
– For det andre er det ikke noe pes i det hele tatt. Det går så greit!

Men hva sa barna hennes da hun kom hjem med elektrisk bil?
– De var positive begge to. Dette klarer mamma greit, tenkte de. Og så er den jo litt morsom å se på. En venninne av meg sa at hun synes den ser ut som et amerikansk kjøkken fra 50-tallet. Det har hun jommen rett i.

Men Narum har ikke fått bare positive reaksjoner.
– Av og til møter jeg folk som er veeeldig sinte på elbiler. Det er ikke til å tro. Hvorfor? Nå blir det jo etter hvert færre økonomiske elbilfordeler også, snart er det bare miljøfordelen igjen – og det er for så vidt helt greit for meg, sier hun.

Og legger alvorlig til: – Altså, etter at den siste FN-rapporten kom nå for noen uker siden – nå må vel folk skjønne alvoret snart …

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Hei
  Jeg har et kanskje enda bedre forslag (fordi elbil krever batterier osv):
  FRITT FRAM FOR FØTTENE.
  Energien som kommer alle til gode.
  Hilsen Tone Bergli Joner

 2. Kari Margrete Sharma | 22.11.2018

  Enig, Tone Bergli Joner.
  Dessuten: å kvitte meg med bilen har gitt meg bedre helse og super kondisjon!
  Hilsen Kari M. Sharma

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*