Kry av ny brosjyre

Gro med brosjyrer
Gro Nylander, oktober 2018, med ny vervebrosjyre.

Besteforeldrenes klimaaksjon vokser jevnt og trutt og har nå passert 2000 medlemmer, forteller en fornøyd nestleder Gro Nylander. Hun håper den nye flotte vervebrosjyren skal gjøre susen, og at vi om et år skal være 3000, minst! – Dermed kan vi øke presset på politikerne. Det trengs når vi ser den siste rapporten fra klimapanelet. Den bør alarmere alle som er opptatt av barn og fremtiden!

Både Kåre Willoch og Thorbjørn Berntsen er med oss, og sa med glede ja til å stå frem i denne nye brosjyren, forteller Gro Nylander. Besteforeldrenes klimaaksjon er jo noe mer enn en miljøorganisasjon. Først og fremst er vi opptatt av solidaritet med kommende generasjoner. Vi over 60 er de som har forurenset mest – uten å forstå det – og det er vi som har hatt størst glede av Norges oljerikdom. Mange av oss føler nå et moralsk ansvar for prøve å bidra til å bremse klimakatastrofen.

– Det holder ikke å øse kjærlighet og omsorg over de små. Det er ikke nok med barnevakt og boller og leksehjelp, gaver og ferieturer. Alt slikt er selvsagt viktig! Men besteforeldre må også løfte blikket og bidra til at kloden vår fortsatt er god å leve på når de samme barnebarna våre blir voksne!

Gro Nylander legger vekt på at alle er velkommen, – det er ikke slik at du må være besteforelder selv for å bli med. Vi er en åpen tverrpolitisk bevegelse for alle eldre som er bekymret for fremtiden – og vil gjøre noe med det.

– Jeg har selv vervet titalls medlemmer bare i det siste. Min erfaring er at mange faktisk er glad for å bli spurt. Det gir dem en mulighet til å vise at de bryr seg og er på rett side, på parti med fremtiden og barnebarna. Folk flest har en økende forståelse av at nå begynner det å haste. Aller best erfaring har jeg med å sende en elektronisk versjon av brosjyren til venner og bekjente og andre jeg håper vil være med. Eventuelt sender jeg først en sms (1881!) og spør om å få lov til å sende dem en epost og ber om mailadressen, hvis jeg mangler den. Dertil tilbyr jeg alltid å selv melde folk inn, dersom de bare svarer JA på henvendelsen min. Det benytter faktisk de fleste seg av.

Alle som vil ha den nye brosjyren til utdeling, kan bestille her: Brosjyrer og materiell fra BKA

Foto: Anine Dedekam Moldskred

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Anne Larsen | 14.10.2018

  Jeg er kjempebekymret for fremtiden til barnebarna våre. Derfor, hva gjør man ? Dette er noe man i hvertfall kan gjøre. Derfor har jeg meldt meg inn denne aksjonen og betalt. Håper flere besteforeldre gjør det samme. Alt nytter, det må vi tro på.

 2. Trine Eklund | 15.10.2018

  Gratulerer med 2000 medlemmer ! Jeg som er med i både Bestemødre for Fred og BKA er spesielt opptatt av hvor mye militære sektor forurenser med sitt store forbruke av fossil brensel til sitt energikrevende utstyr i luft, til sjøs og til lands – de store ødeleggelser militær sektor forårsaker på infrastruktur og natur – uten at de kommer med i noe regnskap, heller ikke i Paris avtalen. Militær sektor må ikke føre regnskap overfor noen -verken nasjonalt eller internasjonalt.

 3. Gro Nylander | 15.10.2018

  Supert, både Anne L og Trine E. Helt enig. Selv er jeg i dag lest et innlegg om Legeforeningen og klima. Der bør BKA trykke på, dette handler jo ikke minst om helse. 🙂

 4. Birgitte Grimstad | 16.10.2018

  Hei allesammen! Flott med ny brosjyre! Jeg jobber på spreng med den store
  AKSJON MOT TRIDENT JUNCTURE i Oslo d. 27 oktober.
  Tenk hvor mye den kommer til å forurense!!!
  Er det noen som dokumenterer de skadene???
  Samling på Jernbanetorget i Oslo kl. 13.00 Marsj til Wergelandsstatuen til appeller og musikk.

  BLI MED!!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*