Vil bli ny leder

steinar-3

Steinar Winther Christensen blir av valgkomitéen foreslått som ny leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. En som er glad for å høre det er avtroppende leder Steinar Høiback, som er på et lengre opphold i California: – Han er en ressursperson. Som jurist har han lagt ned et stort arbeid for oss i forbindelse med klimarettssaken, og jeg har lært ham å kjenne som en som står på for det han tror på.

Steinar Winther Christensen er 72 år, gift, har tre voksne barn og tre barnebarn. Han er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo og har hovedsakelig arbeidet som advokat i egen praksis i Tromsø og i Oslo fram til 2014. Han har møterett for Høyesterett fra 1990.

Mitt hovedfelt de siste 10-år har vært å bistå skadelidte i personskadesaker, men jeg har også arbeidet med andre saksområder, – bl.a. som advokat i Alta-saken, forteller han. Jeg meldte meg inn i Besteforeldreaksjonen etter å ha deltatt på klimatogturen til Paris i 2015. Det siste året har jeg vært styremedlem i Oslo-laget.

Jeg har vært særlig opptatt av å få Besteforeldreaksjonen inn som partshjelper i klimasøksmålet. Som gammel friluftsmann og skientusiast har jeg dessuten prøvd å engasjere våre ski- og turistforeninger i klimasaken. Økte temperaturer med tap av natursnøen vil true alt hva vi tradisjonelt forbinder med vinter-Norge og vinterglede.

Da han ble spurt om å ta på seg ledervervet, måtte han først gå noen runder meg seg selv. – Man lurer jo alltid på om man er det rette valget, selvfølgelig. Men jeg sa ja fordi jeg vet at jeg vil ha gode og erfarne folk rundt meg, og fordi jeg opplever BKA som en viktig organisasjon – som jeg har lyst til å gjøre hva jeg kan for at skal bli enda viktigere.

Slik jeg ser det må vi ta mål av oss til å bli en folkebevegelse med et vesentlig høyere medlemstall enn i dag. For å nå dette mål må vi gjøre oss bedre kjent bl.a. via sosiale medier. Kunnskapen om at klimaendringene er menneskeskapte må etter hvert antas godt kjent. Det bør derfor i enda større grad appelleres til betydningen som dette vil få for våre barn og barnebarn, og at de vil betale prisen for vår generasjons uvettighet.

Men det må også fremheves at det ikke er for sent å begrense klodens oppvarming. Det er utrolig viktig at vi motarbeider den avmaktsfølelsen mange kjenner på. Da kan vi også nå bedre fram med budskapet om at hvert nytt medlem teller. Det nytter å engasjere seg! Jeg ønsker at Besteforeldrenes klimaaksjon skal være en tydelig aktivistisk forening som viser at vi litt opp i åra absolutt ikke er gått ut på dato!

En hel friluftskultur er truet hvis utviklingen får lov å fortsette, mener Steinar Winther Christensen. Her med barnebarn på fjellet. Det er mars måned, men hvor er snøen?

 

Spre klimavett,
del denne saken!

6 kommentarer

 1. Gro Nylander | 14.09.2018

  Å, som vi gleder oss til Steinar II (den annen) på plass. Steinar I etterlot seg et stort savn, som ikke minst vi to nestledere har kjent på! Det er vel ikke så mye at Steinar II på død og liv VIL bli leder, som at han. har latt seg overtale til å ta vervet. Slike blir ofte de beste ledere, så det er vi skikkelig glad for! :-)))

 2. Birthe Nielsen | 14.09.2018

  Ikke i tvil om, at dette er et godt valg, så hvilket kjempearbeid han gjorde for oss under klimasøksmålet.

 3. Anne Kari Berg Korsmo | 15.09.2018

  Høres ut som en leder som kan få til noe. Veldig bra. Hilsen en bestemor som gjerne vil formidle til barnebarna at det nytter!

 4. Christian F. Holst | 15.09.2018

  Takk til Steinar W Christensen som har sagt seg villig til å ta ledervervet i BKA. Håper Årsmøtet er enig i det og vil satse på ham.

 5. Eva Albert | 15.09.2018

  kjempebra at du stiller, Steinar!

 6. Toril Synnøve Jenssen | 15.09.2018

  Det er veldig fint med Steinar W C som leder i BKA, spesielt fordi han har tilknytning til Nord-Norge og er opptatt av arktiske problemstillinger i klimasaken. Han har bodd mange år her nord, var aktivt engasjert i protestene mot utbygging av Alta/Kautokeinvassdraget og kjenner denne landsdelen godt. Dessuten mobiliserte han sitt nettverk i vår, og fikk faktisk opprettet et lokallag for BKA i Tromsø! Flott innsats!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*