Støtter Besteforeldreaksjonen

Bli med brosjyre

Kåre Willoch, Lise Fjeldstad og Thorbjørn Berntsen er blant kjentfolkene som fronter saken i Besteforeldrenes nye vervebrosjyre. «Det er gæli nok nå. Utslipp akkumuleres i hundrevis av år. Vi får ikke utslippene nok ned med fortsatt langsiktig produksjon av olje og gass. Vi greier å omstille oss, det har vi klart før!» fastslår den tidligere miljøvernministeren, som er både bestefar og oldefar.

Nestleder Gro Nylander er veldig fornøyd med den nye brosjyren – og for at den er klar til utdeling på landsmøtet som arrangeres i Bergen til helga. Der møtes 80 ‘gammelaktivister’ fra hele landet, og beskjeden til politikerne er enkel og grei:

Ekstremværet som har rammet Europa og oss denne sommeren er ingen tilfeldighet. Det haster nå veldig med effektive tiltak for å bremse en videre global oppvarming. I denne situasjonen å planlegge for ny oljeutvinning – som skal styre norsk økonomi i mange tiår framover, er etter vårt syn dypt usolidarisk og gambling med klimaet. Det samme gjelder milliardinvesteringer i nye rullebaner på Gardermoen og Flesland – for å stimulere til ytterligere vekst i den klart mest klimaskadelige av alle reisemåter.

Forskning viser at hvis alle andre land fulgte Norges eksempel, ville det gå mot en global oppvarming på 3-4 grader, sier Nylander. – Derfor haster det også med å øke presset, og få flere til å bli medlemmer av Besteforeldreaksjonen – bli med på samme lag som alle dem som står fram viser sin bekymring og sitt engasjement i den nye brosjyren!

Den nye brosjyren kan lastes ned her: Barnas klima – vår sak!

Foto: Anine Dedekam Moldskred

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*