Sees i Bergen!

Tone Hjalmar Bergen

Besteforeldreaksjonens landsmøte i Bergen nærmer seg. Helga 22-23 september samles medlemmer fra hele landet for å stake ut veien videre, og hygge seg i hverandres selskap. – Det er litt over 60 påmeldte så langt og god plass til flere, sier lokallagsleder Thelma Kraft. Vi begynner faktisk allerede fredag ettermiddag, for dem som ønsker, med byvandring og besøk på et ekte bergensk spisested.

Det er mye jobb med planlegging og gjennomføring av et sånt arrangement, innrømmer Thelma. Men først og fremst er det veldig kjekt å kunne ønske nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen! – Vi skal holde til midt i ‘tjokkeste byen’ som det heter på bergensk, på hotell Zander. Dessverre har ikke organisasjonen vår mulighet for å dekke reiseutgifter. Men vi håper og tror folk tar det som en opplevelsestur over fjellet, eller langs kysten, eller hvordan de velger å komme hit. Bergen midt i september er ofte svært vakker, og bedre enn sitt rykte når det gjelder vær. Litt regn har forresten ingen vondt av …

En av Bergens mest erfarne byguider, Johanne Kippenbroek, møter oss utenfor hotellet fredag ettermiddag. Så går vi gjennom historiske Marken, der vi stopper opp ved Lepramuseet. Turen vil ta halvannen time og avsluttes på Bryggen der vi har reservert bord på spisestedet Bryggeloftet.

Landsmøtet åpner lørdag formiddag av selveste ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Persen. Deretter blir det hilsen fra Gabriel Fliflet, musikalsk kruttønne som nå også er fylkesleder i Naturvernforbundet. Før Ragnar Fjelland slipper til for å holde landsmøtets hovedforedrag om etikk og moralgrunnlag for klimakampen: «Hvordan skape fred med naturen» Professor Fjelland har bakgrunn som både fysiker og filosof og er kjent for sin formidlingsevne.

Selve årsmøtet med blant annet valg av styre tar vi på lørdag ettermiddag. På kvelden blir det felles middag med festtale og det hele. Søndagen fram til lunsj og avslutning skal vi bruke til å diskutere oss selv: Besteforeldreaksjonens hvorfor, hva og hvordan. Vi legger opp til et aktivt og deltagende landsmøte der alle skal få mulighet til å bidra og si sin mening, understreker Thelma Kraft. Mer informasjon finner du HER.

Og hvis noen skulle lure på det – så ja, det blir massevis av allsang og musikk også i Bergen, anført av Besteforeldrenes husdikter og kulturminister, Ola Dimmen fra Trondheim!

PÅMELDING
Ved påmelding betales kr 500 i kostpenger til konto 1254.62.13240. Innbetaling merkes Landsmøtet 2018.

  Navn

  E-post

  Postnr/Sted
  /

  Merknader: 1) blir med også fredag, 2) opplysn om særlige behov ang kost, 3) annet


  Ved å sende inn dette skjema aksepterer du at vi kan lagre og bruke din kontaktinformasjon med formål om å kommunisere med deg i tråd med vår gjeldende Personvernerklæring

  Spre klimavett,
  del denne saken!

  Skriv din kommentar her

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  *