Lokallag også i Tromsø

Steinar WC Tromsø
Steinar Winther Christensen i Nordlys: – Vi har bare en jordklode. Og den har fått hard medfart.

Steinar Winther Christensen fra Oslo er pensjonert advokat og besteforeldreaktivist på sin hals. Denne helga var han en tur i Tromsø der han arrangerte møte for å initiere et lokallag av Besteforeldrenes klimaaksjon. Han er fornøyd med resultatet, og forteller om stor entusiasme blant de frammøtte. – Det hjalp selvfølgelig at Nordlys hadde et fint oppslag der jeg ble intervjuet og fikk sagt noe om hvorfor det er så viktig at vi besteforeldre engasjerer oss.

– Vi er jo eldre mennesker, hvor mange av oss er passert 70 år. Men vi er alle veldig opptatt av hvordan jordkloden skal se ut om noen år, sier Steinar W. Christensen til Nordlys.

Steinar er tidligere høyesterettsadvokat, og opptatt av miljø, klima og klodens ve og vel. Det har ført ham til Tromsø denne helga. 71-åringen er nemlig styremedlem i Oslo-laget til Besteforeldrenes klimaaksjon, en organisasjon som jobber for å motvirke farlig global oppvarming.

– De store klimaendringene som vil komme, hvis vi ikke gjøre noe drastisk nå, vil berøre våre barnebarn og senere generasjoner. Og det er motivasjonen bak stiftelsen, forteller Christensen, som forteller at man ikke må ha barnebarn for å være med i organisasjonen.

– Det er ikke et krav, sier 71-åringen etterfulgt av en liten latter. Jeg møtte faktisk en person i dag som spurte om hun kunne være med på vegne av bestemoren, og det var jo en artig tilnærming.

Christensen synes det er naturlig å bruke pensjonisttilværelsen på å jobbe for en sak som er så viktig. – Det stemmer jo at vi bruker pensjonisttiden på hvordan verden ser ut som 100 år, og vi vet at dette er skadevirkninger som ikke vil ramme oss – men vi har et ansvar for dem som følger etter oss. Hva vi gjør i dag har noe å si for våre fremtidige generasjoner.

– Vi har bare en jordklode. Og den har fått hard medfart.

Og denne helgen er målet å samle flere med samme holdning, og forhåpentligvis starte et Tromsø-lag. – Vi har flere lokallag rundt om i Norge, men vi mangler altså et lokallag her, og det prøver vi å få til nå. Men det er jo først og fremst de som bor her oppe som må organisere det, så vi skal prøve å fortelle litt om hvem vi er, og hva vi gjør. Vi håper og tror at det er folk her som er interessert.

Og her er noen interesserte besteforeldrene i Tromsø, samlet på biblioteket lørdag kveld. I mai kommer de sammen for å stifte et eget lokallag.

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Thelma Kraft | 23.04.2018

  Gratulerer. Det er kjempeviktig å få dannet et lokallag i Tromsø – nå ble jeg glad. Og jeg håper virkelig at noen av dere kan finne en mulighet til å delta på Landsmøtet/Årsmøtet i Besteforeldreaksjonen helgen 22-23 september i Bergen.

 2. Steinar Høiback | 24.04.2018

  Enig med Thelma, innsatsen er til å bli glad av. Her har vi en som virkelig står på – for BKA.
  Flott jobbet Steinar

 3. Linda Rundquist Parr | 24.04.2018

  Et lokallag i Tromsø vil styrke hele vår organisasjon. Laget kan bli et spydspiss i arbeidet med å stoppe oljeboring i Arktis.

 4. Gro Nylander | 25.04.2018

  Strålende, Steinar! Og så flott oppslag! Grattis på BKAs vegne.🌹🌹🌹 Gro

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*