Superververen

gro oslo

Besteforeldrenes klimaaksjon trenger å bli flere og øke presset på politikerne. Derfor har nestleder Gro Nylander dratt i gang en vervekonkurranse med premie for foreningens superverver. Men slik det ser ut nå, er det fare for at det blir hun selv som stikker av med premien, fortalte hun lattermildt på Besteforeldrenes aktivist-møte i helga. – Min opplevelse er at det går helt fint å være litt pågående! De fleste ønsker jo å være på rette sida i klimakampen, ikke sant?

Tenke det, ønske det …
Det er nok en liten Peer Gynt i oss alle, mener Gro. Vi skyver ting foran oss. Men det er en halv million besteforeldre i Norge, og mange kan i virkeligheten godt tenke seg å bli med i en forening som vår. Det gjelder bare å få det gjort! Og det skjer ikke alltid, som vi vet. Derimot viser det seg at mange blir med når de blir spurt – og er glad for det. Det betyr jo at de får mulighet til å være på den rette solidariske side i en sak som alle opplyste folk vet er avgjørende viktig for barnebarna. Samtidig må de få vite at Besteforeldreaksjonen er en lavterskel-forening der det ikke forventes noen aktivisme av dem. Å betale kontingenten er alt som trengs. Så blir man mer fornøyd med seg selv, og så får noe mer eventuelt komme etter hvert.

Og «superoppskriften» min? Ja, det er vel ganske enkelt at vi må være litt mer pågående i vervingen, og framfor alt: at vi ikke bare forteller folk at de må melde seg inn, men at vi noterer ned navn og adresse og telefonnummer der og da! Dette er nesten det viktigste av alt, mener Gro, som også har sin egen metode, med bruk av taleopptak på mobiltelefonen sin.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Per Løken | 15.03.2018

    Verving av flere medlemmer i BKA er viktig. Det er antall medlemmer som gir tyngde i relasjon til påvirkning av våre beslutningstagere. Når det gjelder vervekampanjen som Gro Nylander reklamerer for har jeg noen enkle spørsmål:
    – Jeg har den lille grønne vervingsbrosjyre med tittel: «Barnas klima – vår sak» Her fremgår det ikke hvem som eventuelt var verver. Hvordan registreres navnet på verver når et nytt medlem melder seg inn i BKA?
    – Er det noen gulrot for den/de beste ververne? I tilfelle hva?
    – Når vil den første kåring av den/de beste verver(ne) skje?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*