– En tøff gjeng!

Tone Oslo 2

Billedkunstner Tone Toft fra Brasøy er nylig blitt lokalkontakt på Helgeland. Denne helga var hun i Oslo og møtte et trettitalls andre besteforeldreaktivister fra rundt om i landet, for utveksling av ideer og erfaringer. – Veldig kjekt med et slikt aktivist-seminar, sier hun. For meg som nykomling var det særlig fint å oppleve fellesskapet i denne tøffe og handlingsorienterte gjengen – som ikke henfaller til klimapessimisme. Det trenger vi ikke mer av. Men noen som tror at det nytter!

Bredde og kreativitet
Også Nina Weidemann fra Trondheim, som sitter i sentralstyret og har hatt jobben med planlegging og gjennomføring av seminaret, var godt fornøyd. – Vi er jo en forholdsvis liten organisasjon, og mange av oss har ikke så mange andre å spille på for å gjøre en innsats og vise fram sitt engasjement i lokalsamfunnet. Av og til tenker jeg at vi nesten stiller for store krav til oss selv. Det er viktig å finne et aktivitetsnivå man kan holde det gående med over tid, og da er det fint å høre mer om det som fungerer bra for andre i samme situasjon. Og det som ikke fungerer så godt, selvfølgelig.

Jeg synes dette ble en både veldig hyggelig og veldig givende sammenkomst. Som ikke minst viste hvor stor bredde det er i organisasjonen vår. Og hvor mye mot og kreativitet! Mange setter pris på at Besteforeldreaksjonen finnes. Det må vi ikke glemme! Av og til må vi minne også oss selv på hvor viktige vi er. Det synes jeg vi har gjort denne helga, og det er en følelse jeg håper folk tar med seg tilbake til hjemplassene sine.

Erfaringer fra hele landet
Besteforeldreaksjonen har lokallag og lokalkontakter – grensen er litt flytende – i Bodø, Tromsø, Helgeland, Levanger, Trondheim, Molde, Lillehammer, Beitostølen, Oslo/Akershus, Drammen, Arendal, Grenland, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen og Nordfjordeid. Mange fra disse stedene var med på aktivist-seminaret og fortalte om og tok opp diskusjon om sine erfaringer. Når størrelsen på lagene varierer fra seks hundre i Oslo til fire sjeler på Beitostølen, blir mulighetene for aktivitet nokså forskjellige. Likevel er det mye å lære av hverandre. Det ble heller ikke lagt skjul på at noen av lagene sliter litt, slik det ofte er i frivillige organisasjoner – og ganske særlig i en organisasjon som Besteforeldreaksjonen der alt er 100 % basert på den enkeltes overskudd og innsatsvilje.

– En gjeng med tøffe besteforeldre, opplevde Tone Toft fra Helgeland det likevel som. – En vital gjeng som har utrolig mye å bidra med, tilføyer Nina. Oppgaven er å være en levende påminning om hva klimakampen dreier seg om – dem som kommer etter oss. Og det synes jeg faktisk vi lykkes ganske bra med.

Sang hører alltid med når besteforeldrene møtes. Foto: Ivan Chetwynd

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*