Vervekampanje – bli med!

logo pluss hender

Besteforeldrenes klimaaksjon nærmer seg 1800 medlemmer. En hel del har meldt seg inn i forbindelse med oppmerksomheten rundt klimasøksmålet. – Hurra! sier nestleder Gro Nylander. Det lover godt! Men vi trenger å vokse og bli enda mange flere for å øke presset på politikerne så de snur i tide, og i praksis. Nå vil hun ha en vervekampanje blant medlemmene. – Målet må være at vi skal passere 2000 i løpet av dette året. Det er realistisk. Og hver eneste én teller!

Evig aktivist
Gro Nylander er lege, og kanskje mest kjent som norsk «ammeguru». I følge henne selv er hun aktivist av natur og legning, med røtter i 70-tallsfeminismen og kampen mot atomvåpen. Besteforeldrenes klimaaksjon er en naturlig videreføring av engasjementet, sier hun.  Generasjons-solidaritet er stikkordet. – Vi er vel alle intenst glad i barnebarna våre, som vi overøser med kjærlighet og goder. Kanskje er det likevel ikke nok, hvis vi ikke i tillegg løfter blikket og prøver å bidra til at den vakre jorda vår blir et godt sted å være for dem også i fremtiden?

Usolidarisk dom
Gro Nylander er indignert: – Som alle vet, ble staten nylig frikjent i klimasøksmålet, primært fordi forurensingen fra fremtidig oljeutvinning først og fremst vil skade andre land, ikke selve Norge. Det er en pinlig, usolidarisk beskjed fra vårt rike land til resten av verden. Nyheten har vakt oppsikt internasjonalt.

– Samtidig slo altså retten fast at det er legitimt å saksøke staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf. Det er i all fall bra! Smuler er også brød. Og det pågår jo en markert holdningsendring både i media og blant folk flest. Her er vi eldre og besteforeldre viktige pådrivere, tenker jeg. Med 1800 medlemmer gjør vi allerede en forskjell! Og mange av oss har samfunnsengasjerte venner og bekjente som trenger å få vite at denne forskjellen blir enda større hvis også de blir med på laget.

Vervekonkurranse

Nå oppfordrer hun oss alle: – Trekk pusten dypt og gå på! Tenk på alt som er oppnådd gjennom felles løft og felles innsats i samfunnet vårt, tenk på arbeiderbevegelsen og kvinnekampen, for å nevne noe. Eller ammesaken, for den saks skyld…. Notér deg hvor mange du har bidradd til å verve og hvem de er, fram til høstens landsmøte i Bergen. Husk, man må ikke ha barnebarn selv for å bli med, dette er en felles oppgave for alle eldre. Meld gjerne resultat til meg: grnyl@online.no Eller ta med liste til landsmøtet der vi kårer super-ververne, og premierer dem! 

Send e-post til noen du kjenner, for eksempel: – Hei, jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Tror det er viktig at vi eldre viser at vi bryr oss. Og at det gjør en forskjell! Medlemskap koster 300 kr i året og du er aktiv bare hvis du ønsker. Jeg kan ordne det for deg hvis du vil. Eller du kan melde deg inn via nettsida vår: www.besteforeldreaksjonen.no

Send SMS-melding: Hei, vil du bli med i Besteforeldrenes klimaaksjon? Send SMS kodeord «bka medlem» til 2401. Eller si fra til meg!

Bruk verveskjema: På møter, i forsamlinger og lignende er det fint å bruke et Verveskjema (dette er i word-format, slik at du enkelt kan endre teksten hvis du ønsker, før du skriver ut)

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Tone Toft | 14.01.2018

    Vervekampanjen er et viktig og godt tiltak nå. Som nylig oppnevnt lokalkontakt for Helgeland er jeg allerede i gang. Har sendt e-post til de fleste venner og kjente her i min region som strekker seg fra Rana til Brønnøy/Bindal kommune. Positiv respons allerede første dag. Nå skal jeg bruke verveskjemaet så blir det enda lettere å melde seg inn. Det er viktig at dette gjøres så enkelt som mulig – at man blir inspirert og går til handling med engang! Ellers er det lett at saken blir liggende «på vent» og glemt.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*