Flere klimabesteforeldre!

stavanger-klimamarsj-3
Besteforeldre i Stavanger demonstrerer under klimatoppmøtet i Paris nov 2015. Foto: Gustav Paulsen.

Besteforeldrenes klimaaksjon har nå passert 1800 medlemmer. En hel del har meldt seg inn i forbindelse med oppmerksomheten rundt klimasøksmålet. Nestleder Gro Nylander er glad. – Det lover godt. Det betyr mye, sier hun. Men vi trenger å bli enda flere for å øke presset på politikerne! Derfor har hun dratt i gang en vervekampanje blant medlemmene. – Målet må være 2000 før landsmøtet til høsten. Det er realistisk. Og husk at hver eneste én teller!

Evig aktivist
Gro Nylander er lege, og kanskje mest kjent som norsk «ammeguru». I følge henne selv er hun aktivist av natur og legning, med røtter i 70-tallsfeminismen og kampen mot atomvåpen. Besteforeldrenes klimaaksjon er en naturlig videreføring av engasjementet, sier hun.  Generasjons-solidaritet er stikkordet. – Vi er vel alle intenst glad i barnebarna våre, som vi overøser med kjærlighet og goder. Kanskje er det likevel ikke nok, hvis vi ikke i tillegg løfter blikket og prøver å bidra til at den vakre jorda vår blir et godt sted å være for dem også i fremtiden?

Usolidarisk dom
Gro Nylander er fortsatt indignert etter dommen i Oslo tingrett: – Som alle vet, ble staten frikjent i klimasøksmålet, primært fordi forurensingen fra fremtidig oljeutvinning først og fremst vil skade andre land, ikke selve Norge. Det er en pinlig, usolidarisk beskjed fra vårt rike land til resten av verden.

– Samtidig slo altså retten fast at det er legitimt å saksøke staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf. Det er i all fall bra! Og det pågår jo en markert holdningsendring både i media og blant folk flest. Her er vi besteforeldre viktige pådrivere, tenker jeg. Med 1800 medlemmer gjør vi allerede en forskjell! Og mange av oss har samfunnsengasjerte venner og bekjente som trenger å få vite at denne forskjellen blir enda større hvis også de blir med på laget.

Vervekonkurranse

Nå oppfordrer hun oss alle: –Trekk pusten dypt og gå på! Tenk på alt som er oppnådd gjennom felles løft og felles innsats i samfunnet vårt, tenk på arbeiderbevegelsen og kvinnekampen, for å nevne noe. Eller ammesaken, for den saks skyld…. Notér deg hvor mange du har bidradd til å verve og hvem de er, fram til høstens landsmøte i Bergen. Husk, man må ikke ha barnebarn selv for å bli med, dette er en felles oppgave for alle eldre. Meld gjerne resultat til meg: grnyl@online.no Eller ta med liste til landsmøtet der vi kårer super-ververne og premierer dem! 

Selv tror Gro at «munn til munn-metoden» er den mest effektive: – Mange er ikke blitt med ennå, ganske enkelt fordi ingen har spurt dem. Viktigst av alt er at du notérer navn, adresse og telefonnummer der og da, og epost hvis de har. Selv har jeg tatt stemmeopptak på min telefon, og skrevet dem inn i påmeldingsskjemaet vårt etterpå. Det fungerer fint. Eller du skriver ned opplysningene som en sms til deg selv, og tar det derfra. Eller melder dem inn via nettet på smart-telefon, mens man snakker sammen. Da får man også vist frem den fine nettsida vår.

Du kan også sende e-post til noen du kjenner, for eksempel: – Hei, jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Tror det er viktig at vi eldre viser at vi bryr oss. Det gjør en forskjell! Medlemskap koster 300 kr i året og du er aktiv bare hvis du selv ønsker. Jeg kan godt ordne det for deg hvis du vil. Eller du kan melde deg inn via nettsida vår: www.besteforeldreaksjonen.no

Eller en SMS-melding: Hei, vil du bli med i Besteforeldrenes klimaaksjon? Send SMS kodeord «bka medlem» til 2401. Eller si fra til meg!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 30.01.2018

    Flott og inspirerende innspill, Gro.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*