Mangfoldig grønn festival

catwalk molde
Grønne modeller på catwalken i Molde. Foto: Karin Skjetne

– Det er over all forventning, minst dobbelt så mange som i fjor, sier Karin Skjetne til Romsdals Budstikke. Hun er inspirator og primus motor for utstillinga «Grønn mote, gjenbruk og redesign», som ble arrangert på Romsdalsmuseet lørdag. Det var det siste store arrangementet under årets mangfoldige klimafestival i Molde, der organisasjoner, institusjoner og mange enkeltpersoner har bidratt til å vise fram det positive og brede grønne engasjementet.

Karin Skjetne. Bilde fra Romsdal Budstikke.

Bruk, ikke kast
«Grønn mote»-dagen i Romsdalsmuseet var lagt opp som en inspirerende myldredag med mannekengoppvisning, foredrag, filmer, idéutstilling,barnearrangementer og ikke minst en rekke do-it-yourself-stasjoner. Utstillerne kom fra hele Romsdalen.

Målet er gi inspirasjon og ideer til folk som de kan gjøre bruk av i hverdagen, sier Skjetne til Budstikka. – Årlig kastes tonnevis med klær, for en stor del helt brukbare plagg. Bare en liten del av disse blir resirkulert og går til gjenbruk eller inngår i nye produkt. Med «Grønn mote, gjenbruk og redesign» prøver vi å fokusere på dette problemet på en positiv og humoristisk måte. Vise hvordan second-hånd kan bli til third-hånd, og få et helt nytt liv.

Lokal dugnad
Oddbjørg Langset fra Besteforeldreaksjonen er en av dem som har stått på for å planlegge og gjennomføre det store og allsidige festivalprogrammet, som har gått over hele 10 dager. Hun forteller at de også har tatt opp flere sakålte tunge problemstillinger, om transport og klima, om klimasøksmålet, plastforurensing og mye mer. – Men alt har egentlig gått lekende lett, for vi fikk jo så mye hjelp, både fra fylket og kommunen med ordføreren i spisser, og ikke minst fra fagfolk og andre dyktige forståsegpåere. Det har vært et skikkelig dugnadsprosjekt i lokalsamfunnet. Ungdommens innsats og engasjement har føltes ekstra viktig, og jeg har lyst å gi honnør til Natur og Ungdom og deres innsats!

Se hele det store programmet for klimafestivalen i Molde 17 – 27 januar 2018 

Natur og Ungdom med plastikkhval. I forgrunnen et glimt av planteinstallasjon fra Studio M – også en del av Klimafestivalen i Molde.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 30.01.2018

    Mange takk, Halfdan! – for den gode reportasje fra klimafestivalen i Molde. På Molde og omegn Hagelag kan dere se mange bilder fra rødhattenes aktivitet/servere Skvalderkålsuppe, populært + meget nyttig tema «Dyrke økologisk – hele året» – og alle ville hjem og så! Arr. «Taretrålinga – en miljøbombe?» avslørte stor grådighet og uvitenhet, men en gedigen innsats fra Christian og Kristin i BKA m.Bertram Sømme som trygt klarsyn! Se youtuben de laget; Håper BKA og Naturvernforbundets Ordet Fritt om taretrål, kommer inn i mange aviser! Vh

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*