Vil kunne stoppe oljeletinga

Skjermbilde jusshmmer
Jussprofessor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo. støtter klimasøksmålet fordi han mener klimatrusselen er en av de viktigste utfordringene verden står ovenfor.

Den økende bevisstheten i folket kan felle staten, sier jusprofessor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo til High North News (utgis av Nord Universitet). Han støtter klimasøksmålet fordi han mener klimatrusselen er en av de viktigste utfordringene verden står ovenfor. – Samtidig som våre politiske institusjoner, nasjonalt og internasjonalt, har vært ute av stand til å vedta realistisk og forpliktende programmer for løsning av denne trusselen, sier Graver.

Kan stoppe oljeleting
Jussprofessoren mener rettssaken vil endre det norske oljeregimet på sikt. – Jeg mener det er mulig å få stoppet oljeleting i Arktis. Kanskje ikke med det samme, men jeg er sikker på at søksmålet vil bidra til det, sier Graver.

Han tror søksmålet blir like historisk viktig som konsesjonssaken fra 1918 da Høyesterett bidro til å sikre nasjonal kontroll over vannressursene i Norge.

– Jeg tror utfallet blir at staten får fortsette oljeleting på kort sikt, men at retten bidrar til at Grunnlovens paragraf 112 blir viktig som en klar føring på den politikken som myndighetene må føre for å bekjempe global oppvarming.

Se High North News, intervju med Petter Graver.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*