Klimabudskap med mange fasetter

stoppe

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sitte på gata og sy! sier Inger Qvam med et smil. Hun er 80 år og meget kyndig med nål og tråd, symaskin, strikkepinner og heklekrok. På åpningsdagen for Klimafestivalen på Bakklandet i Trondheim lærte hun bort til studenter og andre forbipasserende som samlet seg rundt reparasjonsverkstedet til Besteforeldreaksjonen og NVF, hvordan de skulle stoppe strømper, sy i knapper, reparere hullete gensere og bukser.

Ta vare på det du har!
Mange ga uttrykk for at det er bra at noen minner oss på at det går an å reparere i stedet for å kaste, og noen fortalte om hvor godt de var blitt lært opp av foreldrene sine til gjenbruk av redskaper og klær. Ved siden av Inger satt Børge og reparerte småelektronikk – særlig mange headsett fikk nytt liv.

Av andre aktiviteter på Bakklandstorget denne vakre formiddagen med yrende folkeliv kan nevnes smaksprøver med knekkebrød og smoothie laget med gresshoppepulver (framtidas proteinkilde), båtbyggerverksted og natursti for barn, kastematbuffe, yoga og konserter. Flere hadde stand, blant andre Naturvernforbundet og Klimavalgalliansen.

Klimavalgalliansen i Trondheim hadde valgt å legge sin vendepunktmarkering til denne dagen. Tidligere biskop Tor Singsaas og Rinja fra Miljøagentene holdt engasjerte og inspirerende appeller. Forfatteren Carl Frode Tiller leste fra sin siste bok, og 2/3 Harakiri band underholdt. Populært var også Besteforeldrenes rangleorkester som delte ut tekstene sine blant publikum og fikk i gang allsang. Ola Dimmen spratt opp og ned av scenen i sin doble rolle som konferansier – sammen med Marit Finnland Trøite fra Spire – og orkesterleder. Mange tok seg tid til å sitte ned og lytte til budskapet fra scenen om at dette valget må bli et vendepunkt for norsk klimapolitikk.

Klimafestivalen i Trondheim fortsetter hele denne uka med debatter, foredrag, kurs, filmvisninger og vandringer: myrsafari, hagevandring, humlevandring og soppvandring – et mylder av aktiviteter. Hele programmet finnes på http://klimafestivalen.org


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*