Broderer for barnebarns klima

samme her

Broderiene til Elisabeth Tveter Briseid er kommet til Slemmestad bibliotek, der de skal henge på utstilling hele juni. Hun er en del av «garngeriljaen», kvinner som gjør sin stemme hørt ved hjelp av tradisjonelt handarbeid med utradisjonelle budskap. Det er en måte å få ut frustrasjonene på, og få oss til å tenke over hva som skjer, og hva som kan gjøres. «FÅ UT FINGEREN» står det på et av bildene, med sirlige, broderte bokstaver og en vakker korsstingsbord under.

Med brodd mot politikerne
Den tidligere læreren har vakt oppsikt med sin originale utstilling, som har vært vist på en rekke folkebibliotek tidligere. – Jeg er så glad i handarbeid, og som bestemor er jeg kjempeengasjert i klimaet. Så begynte jeg å kombinere disse to tingene som ligg hjertet mitt så nært, forteller hun.

På konferansen Broen til fremtiden i Folkets Hus: Etter innlegget sitt ble statsminsteren overrekt et personlig geriljabroderi av Elisabeth Tveter Briseid.

Det er lenge siden sist hun drev og broderte. Men hun fikk blod på tann da hun så Vigdis Hjorts broderiutstilling på Blaafarveværket for et par år siden. Selv er hun mor til fire og bestemor til ni. – Vi elsker barnebarna våre og kaller dem for livets dessert. Alle ønsker vi dem det beste. Vi har kjærligheten og vi har tid. Derfor har jeg et håp om at flere besteforeldre kan engasjere seg i klimakampen.

Elisabeth mener det er mye den enkelte kan gjøre. Selv har hun sluttet å fly, og har også erfart at det er mye kjekkere å dra på togferie i Europa enn å stresse rundt fra flyplass til flyplass. Den enkeltes livsstil er likevel ikke det viktigste. – Hvis bare de som har alt på det tørre engasjerer seg, så vinner vi ikke kampen. Det viktigste er å skape en opinion slik at politikerne engasjerer seg, og tar noen grep.

 

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*