Singing in the rain!

170609 markering (6)

Femten besteforeldreaktivister trosset regnværet for å markere klimasaken utenfor Stortinget 9. juni. Budskapet på løpesedlene som ble delt ut til forbipasserende var klart: «Stem på klima! Gjør Stortinget grønt 11.9.!» Det glade budskap ble også sunget ut med Ola Dimmens tekster og feiende melodier. En barnehage på tur fikk høre at «Barn skal leve, jorda er vakker, framtid for barna er vår sak. Vi må vinne klimakampen, nå må alle ta et tak.» 

Markeringen var en opptakt til høstens stortingsvalg. Nærmere valget vil oslolaget stille opp oftere, både for å dele ut løpesedler og konfrontere politikere om klimaspørsmål. Som vi vet mangler det ikke på vakre og ambisiøse klimamål hos norske partier og politikere; spørsmålet er hva de faktisk gjør i de sakene som former framtida og livsbetingelsene for våre barnebarn. Dette er utfordringen til våre folkevalgte!

Blant kravene på dagens løpeseddel var nei til oljeboring i nord, nei til en tredje rullebane på Gardermoen, men ja til Paris-avtalen og klimatiltak i utviklingsland. Bruken av oljefondet og andre investeringer bør dreies fra fossile til fornybare ressurser. Matproduksjon og skogbruk bør bli mer miljøvennlig, og torvmyrer vernes. Vi trenger modige og selvstendige politikere, for å bremse klimaendringer og sørge for et godt og bærekraftig samfunn.

Som vanlig var unge mennesker mest interesserte og mest positive til budskapet, – og menn mellom 40 og 50 år som var de minst interesserte.

Det var mange turister i byen, og de kunne få en løpeseddel på engelsk. Disse sørkoreanerne er bekymret for klimaendringer i sitt hjemland. De kunne slå fast at klimakampen er verdensomspennende.

Etter markeringen var det fint å kunne samles i underetasjen på Kaffistova i Grensen, tørke hattene, spise litt og evaluere dagens aksjon. På klimakafé kan man også dele nyheter om miljøsaken og opplyse om kommende arrangement.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*