Blogger om klima

Brita Helleborg er styremedlem i Besteforeldrenes klimaaksjon, og leder av lokallaget i Grenland. Dessuten skriver hun bloggen om Verden og Oss som Bor her. Hun forteller at hun har begynt med dette fordi hun ønsker å gi kunnskap om klima på en enkel og grei måte. Hun sier: – Jeg tror at folk som skjønner hva som er i ferd med å skje, vil bli med på de endringene som er nødvendig for at de som kommer etter oss skal ha en bra planet å leve på.

Har en drøm …
Jeg er ingen klimaforsker, men jeg er sivilingeniør i kjemi og har ganske lett for å sette meg inn i teknisk og naturvitenskapelig informasjon. Jeg vokste opp i en arbeiderklassefamilie der vi var vant til å si ting slik de er på en enkel og rett fram måte. Jeg tenker at denne kombinasjonen gjør det mulig for meg å fortelle om dette tema på en måte som blir lett å forstå.

For en tid tilbake leste jeg «Introduction to Modern Climate Change» av Andrew Dessler. Jeg ble begeistret for boka da den gjorde det så lett å forstå hva som er i ferd med å skje med klima. Jeg har avtalt med  Andrew at jeg lager kortversjoner i dagligspråk av de 14 kapitlene i universitetslæreboka. Andrew Dessler er klimaforsker og professor i atmosfærisk vitenskap ved Texas A&M Universitet. Hans forskningsområde er klimaendringer og klimaendringspolitikk.

Jeg drømmer om en verden der vi har sluttet å undertrykke hverandre og planeten vi bor på. Vi tar vare på hverandre og dem som kommer etter oss. Jeg er ganske sikker på at vi kan få det til, men dette er ikke noe vi kan gjøre alene hver.for oss  Jeg har skrevet en side om glede håp og samarbeid som jeg mener er viktige ingredienser.

Jeg vil som en del av bloggen tilby støtte til dem som kan tenke seg å være aktivister. Å være aktivist i lengre tid uten støtte blir tungt. Vi må heie på hverandre og la hverandre kjenne hvor viktige vi er.

Jeg er optimistisk, og tror at vi skal få det til.  Det ser ut for meg som om mange synes det ser mørkt ut. Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å gi hverandre håpet tilbake. Når vi vet at det nytter orker vi å gjøre det som trengs.

Grunnen til at vi mennesker utviklet oss som art er vår evne til å samarbeide. Dette må vi gripe fatt i nå også, og vi må lykkes i større omfang enn noen gang tidligere. Har du noen ideer, så er du velkommen til å ta kontakt. Sett deg på lista i bloggen, så får du mail fra meg, og når du svarer på den kommer du i min innboks.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Birthe Nielsen | 19.04.2017

  Flott med et forenklet språk, det trengs hvis folk skal orke å sette seg inn i saken. Blir gjerne med på din liste og vil følge deg på blogger.

 2. Brita Helleborg | 20.04.2017

  Tusen takk Birthe. Glad for å høre at mine anstrengelser for å skrive lettforståelig for alle uansett bakgrunn er nyttig. Si fra til meg om du ser noe som ikke er lett å forstå, så skal jeg lære hva jeg må gjøre enda bedre.

 3. Elisabeth Sundby | 24.04.2017

  Ønsker å følge med på det du skriver

 4. Ragnhild Tornholm | 24.04.2017

  Jeg vil og gjerne følge med på det du skriver.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*