– Flytrafikk er et politisk spørsmål

Avinor vil bygge en tredje rullebane på Gardermoen, og ønsker fullmakt fra Stortinget for å kunne sette i gang «når behovet oppstår». Men dette er sterkt omstridt. En rekke miljø- og andre organisasjoner har protestert mot økte økt flytrafikk og misbruk av jordbruksareal. Motstanden er voksende også i politiske partier, og bare regjeringen synes det er en god idé å gi Avinor det de ber om. – Det er så enkelt som at fly er den aller mest forurensende transportformen vi har, og vi kan ikke bare legge opp til at vi skal fly mer og mer, sier Andreas Halse, miljøpolitisk talsperson i Oslo Arbeiderparti. Se reportasje i Vårt Land 28. januar.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Erlend Sørbye | 05.02.2017

    Husk at flytrafikk kun står for 2% av CO2 utslipp.
    skipstrafikk står for 30%.
    Oppvarming og nedkjøling av bygninger står for ca 35%.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*