Nei til ny rullebane

flyNaturvernforbundet, FIVH, Bondelaget, Besteforeldreaksjonen og flere andre organisasjoner protesterer mot Avinors planer om å bygge en tredje rullebane på Gardermoen, for å øke flytrafikken. I en kronikk i Dagbladet skriver de at det vil gi høyere klimagassutslipp, og mer støy og vil beslaglegge store arealer, derav verdifulle jordressurser. «Det vil også kunne slå beina under mulighetene for å etablere et konkurransedyktig togtilbud mellom de større byene i Sør-Norge og mot Stockholm og København. Skal politikerne ta klima, folkehelse og matvaresikkerhet på alvor, må de si klart ifra om at en ny rullebane ikke må bygges.»

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Steinar Rundhaug | 03.01.2017

    Det er helt utrolig at våre styrende ikke ser konsekvensene. Og hvorfor skal det være så lett for flyselskapene å utvide sibe rutetilbud. Skremmende.

  2. Christian F. Holst | 04.01.2017

    Her må vi støtte de kommunene som huser flyplassen og nabokommunene. De er motstadere av en 3. rullebane. Dette må stoppes. Det sørgelige er at det er mange pensjoneister som nesten bare snakker om alle de lange flyreisene de har tatt og alle de nye reisene de skal ta fremmover. Her må vi skolere Pensjonistforbundet. De har jo over 300.000 medlemmer.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*