Klimasøksmålet går sin gang

The People vs Arctic Oil: Historic Lawsuit against Arctic Oil in Oslo

Lurer du på hvor klimasøksmålet står for tida? I så fall er svaret at saken går sin gang mot retten. På sin nettside forteller Greenpeace at advokatene snart skal møte med Tingretten for å finne dato for selve rettssaken. – At regjeringsadvokaten har avvist påstanden om at planene om oljeutvinning i Arktis strider mot Grunnloven og Paris-avtalen, er som ventet. Det viktigste i statens svar er at de ikke bestrider vår rett til å føre saken for retten, sier Greenpeace. Sammen med NU har de sendt et brev der de reagerer på at staten ikke omtaler at det finnes en faktisk grense for hvor mye klimagass vi kan slippe ut for å holde oss under 2 grader oppvarming.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 29.01.2017

    Lykke til med søksmålet Greenpeace og Natur og ungdom! Kloden trenger dere! I Molde er vi ferdig med en 11 dagers vellykket klimafestival – og gleder oss til neste! – og merker at mange er bevisste på de menneskeskapte klimaendringene – og lokalavisa Romsdals Budstikke har fulgt godt opp festivalen. Og vi har informert om søksmålet. Vh Oddbjørg Langset

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*