Familie-miljødag i biblioteket

familiemiljødag
Foto: Turid Lilleheie

På søndag strømmet barn og voksne til folkebiblioteket i Drammen for å være med på familiedag for natur og miljø. Det ble riktig vellykket, synes Elisabeth Tveter Briseid fra lokallaget av Besteforeldreaksjonen. – Vi fikk veldig god hjelp fra Miljøagentene, med blant annet innendørs natursti. Hele opplegget fiks ferdig, med poster, kort til avkryssing og premier! Men jeg må også skryte av de hyggelige bibliotekarene, og frivillige hjelpere som stilte opp med sakser og fargeblyanter og fargestifter. Bildene av sommerfugler og blomster og alt det som barna tegnet ble hengt opp på veggen etter hvert. Slikt som dette burde vi gjøre mer av!

Vi kan gjøre en forskjell
Elisabeth forsikrer at det ikke krever ikke all verden å arrangere en slik miljødag. Det kan trygt anbefales andre! – Bokbyttemarkedet var superenkelt. Vi la ut barnebøker vi hadde fått, på hyller, bøkene for de minste i meget lav høyde, og de for de større i passende høyde et annet sted. Og så var det selvbetjening. Noen hadde med bøker til bytting, andre ikke. Laging av buttons med motiver fra Miljøagentene var meget populært, likedan produksjon av lommebøker og fine bokser av melkekartonger.

barnetegninger drammen

– Folk kom og gikk som det passet. Men alle var samlet under Miljøsamlingsstunden – der barna satt på puter og de voksne på stoler bak. Den var ledet av en ansatt i Miljøagentene og dreide seg mye om gjenbruk og hva vi ellers kan bidra med for å ta vare på klima og miljø. 10 minutter er maks for å holde på konsentrasjonen. Flott med bilder som surret og gikk på skjerm.

Selv hadde Elisabeth med seg barnebarna på fire, seks år og ni år. Hun synes det er viktig å gjøre aktiviteter som dette med de unge og håpefulle. Det er aldri verken for sent eller for tidlig å bli mer miljøbevisst. – Vi som er godt voksne har jo allerede hatt vår gode stund her på jorden, men vi kan fortsatt bidra til å gjøre framtida lysere for dem som kommer etter oss, sier hun til avisen Fremtiden i Drammen.

Hun håper også å vekke engasjementet hos mange flere «klimabesteforeldre». – Vår forening har naturligvis plass til alle som vil være med. For det er så viktig – ikke å glemme at hvert eneste menneske teller og kan gjøre en forskjell. Det er faktisk ikke likegyldig, hva hver og en av oss gjør og bidrar med, konstaterer hun.

familiemiljødag

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Finn Bjørnar Lund | 17.10.2016

  I Drammen får de det til – med hyggelige «besteforeldre og barn – treff».

 2. Astrid Kjellevold | 18.10.2016

  Så flott,Elisabeth – til inspirasjon for flere av oss!
  Her på Ellingsrud lengst nordøst i Oslo har vi invitert Besteforeldrene v/Linda Parr sammen med Miljøagentene på Veitvet til klimakafe lørdag 3. desember. Og kanskje blir noe a la det dere har gjort i Drammen et neste skritt? Vi har et flott nytt bibliotek- og aktivitetssenter på Furuset som sikkert vil ta godt imot et slikt initiativ. Tusen takk for at du deler!
  Beste hilsen Astrid Kjellevold
  BKA Oslo og omegn/ Naturvernforbundet i Groruddalen/Klimanettverk Ellingsrud

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*