Klima og kommunene

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 11. jul 2016
  • AV:
    Redaksjonen

lar over lvalbeinDet offentlige kan stille miljøkrav både ved innkjøp og i sin egen drift, sier Lars Ove Kvalbein som arbeider med klima og transport i Bergen kommune. I et intervju med magasinet Energi og Klima minner han om at politikk er noe mer enn lovgivning og regulering. Finans, byutvikling, eiendom er viktig. Kommunene kan gjøre mye gjennom sin egen virksomhet. Man må finne ut hva som er fotavtrykket, sette seg ambisiøse mål, og finne ut hvordan man kan komme dit. Noen ganger kan det bli konflikt med andre og rent økonomiske kriterier, men ikke nødvendigvis. En elbil i kommunal drift koster ikke noe mer enn en fossilbil, sier Kvalbein.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*