Ban Ki-moon møtte Our Kids’ Climate

Ban Ki-moon
COP21 I DAG: Ban Ki-moon takker for engasjementet fra sivilsamfunnet. Til stede ved overleveringen var også Al Gore.

Le Bourget, Paris: En global koalisjon av foreldre og besteforeldre overleverte i dag et opprop til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, undertegnet av mer enn 6,2 millioner mennesker over hele verden. De krever en sterk og bindende klimaavtale som kan gi et grønt skifte i hele verden med rask overgang fra fossil forurensning til nødvendige og positive klimaløsninger. Underskriftene er samlet inn av grupper som inkluderer Avaaz, 350.org, Sierra Club, Climate Reality Project, Earth Guardians, i tillegg til den internasjonale kampanjen Our Kids’ Climate, der Besteforeldrenes klimaaksjon er en av flere medlemsorganisasjoner.

6 millionUttalelse overlevert Ban Ki-Moon:
«Verdens ledere har møttes i Paris for å avgjøre framtiden til vår felles klode. Som representanter for det sivile samfunnet er vi her for å overlevere stemmene til mer enn 6 millioner mennesker over hele verden. De krever at dere som ledere kommer til enighet om en ambisiøs avtale som bidrar til at verdenssamfunnet går fra fossil forurensning til klimaløsninger.»

Ban Ki-Moon takket for initiativet og oppfordret alle grupper til å holde fram med arbeidet for å legge press på politikerne. «Jeg  ønsker å vise min respekt for den forpliktelsen som her kommer til uttrykk, for å beskytte miljøkvalitetene som vi alle er avhengige av», sa han. «Det viktige er å heve stemmen også etter Paris.»

Talskvinne for Our Kids’ Climate var Yoca Arditi-Rocha fra organisasjonen No Planeta B i Peru. «Vi er kommet til Paris for å minne verdens ledere om at de vil måtte stå til rette for sine barn og barnebarn på grunnlag av det de utretter på COP21», sa hun. «Å svikte nå er ikke et alternativ for den som elsker sine barn.»

Pressemelding på engelsk: http://climateparents.org/press/releases/2015/12/10/Ban_Ki-moon

Mer informasjon om den internasjonale kampanjen Our Kids’ Climate finner du her:
https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=23997

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*