Synger ut for en bedre framtid

union station 2
GRANDPARENTS CLIMATE ACTION DAY: Amerikanske besteforeldre synger ut og vil ikke lenger passivt se på utviklingen i klima- og energipolitikken.

Vi eldre er den raskest voksende del av befolkningen og kan bety mye politisk, sier talskvinne Ellyn Dooley fra Elders Climate Action, amerikansk besteforeldreaksjon med medlemmer over hele USA. Og som i Norge synger de bokstavelig talt ut sitt budskap: På «Grandparents Climate Action Day» ljomet det mellom veggene på Union Station i Washingtom DC: «We need to build a better future … and we need to do it NOW, NOW, NOW!» Musikalsk leder for Besteforeldrenes rangleorkester i Trondheim, Ola Dimmen, er begeistret. Sang kan kanskje ikke forandre verden, sier han. Men uten sang blir det ikke noen skikkelig bevegelse!

Sang og musikk i klimakampen
Med sang og musikk vil vi skape liv og røre og få fokus på klima, sier Ola Dimmen. Vi brenner for framtida og barna, og ønsker å gi uttrykk for det på vår måte. Vi kan ikke nøye oss med å appellere til intellektet, kjenslene må med!. Det viser seg jo også at mange synes dette er veldig kjekt å være med på, slik vi kan se også på videoen fra Washington. Det er oppløftende og samlende for oss som holder på med et dessverre nokså dystert tema.

Vi var så glade for å lese om Besteforeldrenes Klimaaksjon i Norge, sa Ellyn Dooley til oss tidligere i år. Det er så flott å ha partnere over hele verden, og vi håper på god kontakt med dere i tiden framover. Vi er full av optimisme og tro på at det nytter. Vi vil legge press på våre ledere for at de skal legge til side smålig krangel og gjennomføre en energipolitikk som vil kutte klimagassutslipp og stoppe utviklingen av det som fort kan bli veldig alvorlig.

Mer informasjon om Elders Climate Action på deres hjemmeside:
http://www.eldersclimateaction.org

pledge

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*