Bra start på mangfoldig klimafestival

Festvalområdet
Festdag for store og små i EC Dahls-parken. God oppslutning og fornøyde arrangører: Besteforeldrenes klimaaksjon, Kirkens Nødhjelp, Spire, Naturvernforbundet, FIVH og LO lokalt. Foto: Ola Dimmen

I over førti dager kan Trondheims befolkning oppleve klimavennlige arrangement i hele byen. Festivalen ble dratt i gang sist lørdag, med et mylder av aktiviteter, underholdning og inspirasjon i parken til EC Dahls stiftelse, forteller representanter for den lokale Klimavalgalliansen i Adresseavisen: – Der var det servering fra vår store kastematbuffet, hjemmelagde husholdningsprodukt, byttemarked, speed-dating med politikere, ansiktsmaling, lysdypping, solcellevisning, regnskogsvandring, avslapping i gresset med økologiske leskedrikker, konserter og mye mer. Dette er en pengeløs festival med frivillighet, deling, kultur, barneaktivitet og grønne, kreative løsninger!

Alle må med
Dersom du gikk glipp av åpningen, er det ingen grunn til bekymring, for festivalen slutter ikke før siste stemmeseddel er i boks 14. september. Målet er å vise at det å fokusere på klima i politikken og inkludere klimavennlige løsninger i hverdagen vil få gode konsekvenser for folk.

– Klimakampen er ikke lenger forbeholdt politikere, eksperter og spesielt interesserte. Klima er på topp blant verdens bekymringer og i Norge ligger det nå på en andreplass, i motsetning til ellevte plass for bare noen få år siden. Dette er en kamp som alle må kjempe og det er på tide at politikerne skjønner at de må føre en langt mer aktiv klimapolitikk hvis de vil at folk skal gjenvelge dem.

– Klimavalgalliansen krever en ansvarlig klimapolitikk og vil ikke la politikere slippe unna lenger, men vi forventer også at folk gjør sitt. Bli med og kjemp den viktigste kampen noensinne! Denne kampen må ikke være tung og traurig, men gøy og givende. Velkommen til Klimafestivalen!

Les kronikken i Adressa 6. august av Mari Bremnes Ese, FIVH, og Mette Bjørnsdatter Hafskjold, SPIRE:
http://www.adressa.no/meninger/kronikker/article11387309.ece

Kastematbufeen med gratis servering av "utgått på dato"-mat, i samarbeid med byens butikker og proffe kokker.

Kastematbufeen med gratis servering av «utgått på dato»-mat, i samarbeid med byens butikker og proffe kokker. Foto: Ola Dimmen

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*