Nytt nettsted for grønn journalistikk

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  tirsdag 4. aug 2015
 • AV:
  Redaksjonen

green_u-turnDet finnes ingen større sak enn å bidra til enn omstilling mot større klimaansvar, skriver Gard Steiro og Lars Helle, sjefredaktører i henholdsvis Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. I dag starter de et nytt nettsted, som de kaller «Sysla Grønn». – Her skal vi skrive om de nye næringene, om de bedriftene som ser muligheter innen fornybar energi. Vi skal dekke det grønne skiftet fra et næringslivsperspektiv (…) Kunnskapsmangel er strengt tatt ikke lenger problemet. De ytterst få som nekter å ta inn over seg at problemene er menneskeskapt, at vi er i ferd med å kjøre kloden utfor stupet, er en minoritet. Problemet er mangel på handling.

Medienes ansvar
 – Dagens redaktører og journalister risikerer å bli generasjonen mediefolk som sviktet da det gjaldt som mest. Våre barn og barnebarn vil føle klimaendringene på kroppen. De vil – med rette – kunne spørre hva vi gjorde for å begrense utviklingen? De bør kritisere oss for ikke å ha vært vårt ansvar bevisst.

– Regningen for å snu utviklingen kommer til å bli formidabel. Det er et storpolitisk spill som fremkaller den største avmaktsfølelse. Likevel kan vi ikke fraskrive oss ansvar. Dagens politikere må hele tiden minnes på at alle andre utfordringer er ubetydelige sammenlignet med menneskeskapte klimaendringer. De må hver dag få beskjed om at vi forventer handling. Det er medienes ansvar. Og det er et ansvar mange ikke har tatt på tilstrekkelig alvor.

Se hele artikkelen til de to sjefsredaktørene og meld deg på nyhetsbrevet:
http://www.sysla.no/2015/08/04/nyheter/gronn-journalistikk_56241

Sysla grønn

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Steinar Høiback | 05.08.2015

  Veldig bra tiltak – veldig bra.
  Det er nødvendig at vi har noen modige, uredde og ikke minst frie faglige journalister som tar dette opp til kritisk debatt.
  Motkreftene er mange.
  – Politikere som ikke ser, evner, ikke vil akseptere det som for lengst er vitenskapelig dokumentert.
  – Et næringsliv og industri som fremdeles ikke tar ansvar for sine klimautslipp
  – Et norsk arbeidsliv med arbeidstakere og arbeidsgiverrepresentanter som fremdeles har sitt store mantra på økt kjøpekraft og flere tradisjonelle arbeidsplasser

  Derfor er det viktig å støtte de som viser veien, journalister, og andre som med engasjement og styrke viser veien mot fremtid, når de fleste synes å ikke se, ikke høre, og ikke si i fra. Dette bør følges opp og støttes, la oss også gjøre det i handling…

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*