Nye lokallag med ambisjoner

Arendal 2Besteforeldreaksjonen er i løpet av våren etablert med nye lokallag i Skien og Arendal, begge med store planer for 2015. I Skien/Grenland har de blant annet påtatt seg jobben med å arrangere årsmøte for medlemmer fra hele landet, planlagt til helga 20-21 september. I Arendal er det naturlig nok Arendalsuka som står i fokus. Der skal budskapet om generasjonsansvaret bli godt synlig i dagene 12 – 18 august, lover de. Begge steder satses det på medlemsverving: – Det gjelder å markedsføre seg som et initiativ for helt vanlige, godt opplyste eldre mennesker. Uroen for framtida er utbredt og vi bør egentlig ha et stort potensiale, mener de. 

Ellen STBesteforeldre på Arendalsuka
Vi vil arrangere åpent møte og klimakafé første lørdag i hver måned og planlegge for hvordan vi kan større fokus på klimautfordringene under Arendalsuka, forteller lokallagsleder Ellen Schei Tveitdal. Global oppvarming og klimaendringer er ikke spesielt vektlagt fra arrangørene dette året. Men det har vi tenkt å gjøre noe med! Vi oppfordrer alle til å delta slik at våre røde hatter og vårt budskap blir synlig og kjent.

– Alle besteforeldre fra hele landet er velkommen. Ta kontakt med oss for innlosjering! Vi kan ikke love noe, men skal hjelpe så godt vi kan.

Besteforeldreaksjonen vil ha egen stand hver dag fra kl.11.00 til 17.00. Torsdag 13.august blir det et felles arrangement med Den norske kirke i Trefoldighetskirka kl.16.00 – 17.00, der et barnekor fremfører en musikal om klimautfordringene. Etter det blir det pub-kveld på Kafé Lindvedske med sang og musikk av Birgitte Grimstad. Vi håper også å få til et fellesarrangement en av dagene med Miljøagentene, forteller Ellen.

Til Skien i september
Etter den positive opplevelsen med årsmøte på Lillehammer i 2014, tilbød medlemmer i Skien seg å ta ansvaret for avvikling av 2015-møtet. Det er lagt til helga 20-21 september, og blir som vanlig en kombinasjon av foredrag og debatt, sosialt samvær og årsmøtesaker som valg og annet.

Vi håper at medlemmene får lyst å komme hit, og at det kan bli like kjekt som i fjor, sier lokallagsleder Lill-Ann Junker Gundersen. Invitasjonen med program vil bli sendt ut i slutten av mai. Selv skal vi i alle fall sørge for at møtet blir godt kjent her i Grenland, og at flere blir interessert i å hive seg med i Besteforeldreaksjonen. Terskelen er lav og skal være det. Vi opplever jo at noen tror de må ha en masse klimakunnskap for å bli medlem i en slik forening. Men alle vet vi nok til å ta et tydelig standpunkt for de langsiktige prioriteringer som behøves. Det er et verdispørsmål som slett ikke kan overlates til de som har spesialkunnskaper, og der det er viktig at helt vanlige folk stiller krav til politikerne våre.

Styret i Besteforeldreaksjonen i Granland er full av optimisme og pågangsmot.

Styret i Besteforeldreaksjonen i Granland er full av optimisme og pågangsmot.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 03.05.2015

    Det er flott med to nye lokallag. Og vi har bestilt nye hatter og planlegger ny informasjonsbrosjyre. Jeg tenker det trenges slik vi nå ekspanderer..
    Finn Bjørnar

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*