Verden trekker seg fra fossil industri

halfdan osVed å sette av oljemilliardene i et fond våre barn og barnebarn kan høste av, har norske politikere gitt et eksempel på framtidsansvar og langsiktig tenkning, sier leder av Besteforeldreaksjonen, Halfdan Wiik. Men alle disse pengene kan bli lite verd hvis vi ikke kommer oss ut av klimafella. Jeg håper derfor vi skal få gjennomslag for tanken om at de må brukes aktivt for å stake ut en ny kurs for verden. Fredag kl 17 blir det stor «Framtida er fossilfri»-markering i Oslo sentrum. – Vi trenger at alle fond, banker og rikinger trekker sine investeringer i fossil industri og overfører dem til fornybar energi, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

I 2014 ble 400 milliarder kroner trukket fra selskaper innen kull, olje og gass. Den internasjonale bølgen av uttrekk er blant annet skapt av rikinger som Warren Buffet og Rockefeller-familien, samt eliteuniversiteter i USA og flere andre. De flytter investeringene sine fra fossil til fornybar energi. I USA ble det skapt flere jobber i solcelleindustrien enn fossil industri i fjor. Fredag og lørdag arrangeres den internasjonale «Divestment day» i 188 land. I Oslo, Bergen og Trondheim møtes miljøbevegelse, fagforeninger, kirke og flere andre til det vi håper skal bli årets største markering.

Se også: Kutt investeringene i fossil energi. Felleskronikk ved Truls Gulowsen, Greenpeace, Lars Haltbrekken, Naturvernforbundet, Beate Sjåfjell, Concerned Scientists, Halfdan Wiik, Besteforeldrenes klimaaksjon og Gunnar Kvåle, nettverk for klima og helse.

Program  Oslo 13. februar:
kl.17:00: Oppmøte på Jernbanetorget
kl.17:10: Avgang > Karl Johansgate > Roald Amundsens gate (gangvei) > Spikersuppa (langs Stortingsgata) > Eidsvolls plass (foran Stortinget)
kl. 17:55 – 18.35: Appeller og musikalsk innslag, bl.a. ved: Arild Hermstad (FIVH), Mette Nord (Fagforbundet), Rasmus Hansson (Miljøpartiet de grønne), Laila Riksaasen Dahl (Besteforeldrenes klimaaksjon). Musikalsk innslag v/Egil Hegerberg (Bare Egil).

Arrangører er Framtiden i våre hender (FIVH) og Besteforeldrenes klimaaksjon. Les mer om kampanjen og arrangementet: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=18917

global divestment

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*