Grønne investeringer for framtida

global divestment

Fredag 13. februar går startskuddet for kampanjen «Framtida er fossilfri». Framtiden i Våre Hender (FIVH) og Besteforeldrenes klimaaksjon går foran, støttet av en rekke andre organisasjoner – Miljøagentene, Fagforbundet, Natur og Ungdom, Kirkens Nødhjelp m.fl. Vi samles på Jernbanetorget kl 17 og går i samlet tropp til Stortinget, der det blir appeller og underholdning. Målet for markeringen er å skape større oppmerksomhet rundt plassering av sparepenger og fossile investeringer. Oljefondet har mer enn 350 milliarder kroner i kull, olje og gass. Det er et lite bærekraftig forhold som vi bare må komme oss ut av, mener arrangørene.

Stortinget må gjøre det slutt
Arrangementet er del av en global aksjonsdag kalt Global Divestment Day. Det er annonsert aksjoner i Australia, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Europa. I Norge er aksjonen av særlig aktualitet. Vi har en unik mulighet akkurat NÅ. Stortinget diskuterer å trekke Statens pensjonsfond utlands investeringer i kull, å øke de grønne investeringene i fondet, og se på hvordan investeringer i selskaper som bidrar til skadelige klimaendringer kan tas ut av fondet.

anja 2– Nå har vi en gyllen anledning til å legge press på politikerne slik at de gjør gode valg for framtida, sier kampanjeleder fra FIVH, Anja Bakken Riise. Samtidig vil vi minne om at kommuner, investorer og privatpersoner bør sikre at sparepengene er fossilfrie. Det grønne skiftet vil komme. Å trekke seg ut av fossilindustrien dreier seg også om å redusere økonomisk risiko.

– Under arrangmentet 13. februar har vi tillatt oss å være litt uhøytidelige, og spille på at det er dagen før Valentinsdagen. Vår oppfordring til regjeringen er «gjør det slutt med kull, olje, og gass, og gå inn i et nytt og mer bærekraftig forhold!». Vi vil bruke grønne hjerter og sier «slå opp», «vi har hatt det fint sammen, men nå er det på tide å gå videre»! Dette blir gøy å ta del i, og vil passe for barn og voksne i alle aldre.

Paroler:

  • «Ikke lenger i et forhold med kull, olje og gass» (Hovedbanner)
  • «Invester i en fornybar framtid!»
  • «Vår pensjon skal ikke ødelegge klimaet!»
  • «Det er våre sparepenger, vi velger null kull!»
  • «Vi velger framtida, vi velger fossilfri!»

Program:
kl.17:00: Oppmøte på Jernbanetorget
kl.17:10: Avgang > Karl Johansgate > Roald Amundsens gate (gangvei) > Spikersuppa (langs Stortingsgata) > Eidsvolls plass (foran Stortinget)
kl. 17:55 – 18.35: Appeller og musikalsk innslag, bl.a. ved:
Arild Hermstad (FIVH), Mette Nord (Fagforbundet), Rasmus Hansson (Miljøpartiet de grønne), Laila Riksaasen Dahl (Besteforeldrenes klimaaksjon). Musikalsk innslag v/Egil Hegerberg (Bare Egil).

plakat 13 feb

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Helt STORARTET tiltak, støtter det av hele mitt hjerte! Det er desverre umulig for meg å delta. Jeg skal på viktig dugnad i Jondal for Hardangerakademiet for Fred, Utvikling og Miljø. Dette handler om det samme: innsats for kunnskap, forståelse og «nøkler» til å være med å skape fred, utvikling og miljø/klima NÅ og inn i Fremtiden. – Håper på fantastisk deltagelse, inspirasjon og publisitet for dere : )

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*