Mange underskrifter for klimalov

overlevering KLIMALOV
I løpet av noen dager i januar samlet WWF inn 13 000 underskrifter til støtte for en norsk klimalov. Foto Ragnhild Waagaard.

I løpet av en snau uke skrev over 13 000 under på oppropet fra aktivistnettverket Avaaz om en norsk klimalov. Fredag leverte WWFs generalsekretær Nina Jensen og representanter fra Avaaz underskriftene til Klima- og miljødepartementet. – Det er utrolig gledelig å se det store engasjementet i denne saken, sier Jensen. «Global campaigner» Laila Atar i Avaaz er ikke mindre fornøyd: – Det er ingen tvil om at nordmenn bryr seg om klima. 13 000 underskrifter på under en uke er et veldig tydelig signal til politikere om at folk vil at Norge skal bevege seg fra politiske løfter om utslippskutt, og over mot konkrete forpliktelser.

Anledningen for overleveringen var fristen for den offentlige høringen om en egen norsk klimalov. Forslaget kommer fra WWF og er støttet av flere politiske partier. Blant organisasjonene som har uttalt seg er Besteforeldrenes klimaaksjon, der en gruppe med blant andre tidligere justisminister Wenche Frogn Sellæg har arbeidet med saken, se: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=18468

Globalt aktivistnettverk
Underskriftene kom i løpet av de siste fire-fem dagene av høringen. Avaaz, som ble grunnlagt i 2007, har etablert seg som en ledende internasjonal plattform for nettbasert aktivisme. Deltakere i nettverket blir via epost bedt om å støtte opprop og andre aktiviteter. Dette har gitt så mye gjennomslag at den engelske avisen The Guardian har utropt Avaaz til «det største og mektigste aktivistnettverket online».

Underskriftskampanjen for en norsk klimalov var den første helnorske kampanjen Avaaz har gjennomført. Med på overleveringen av underskriftene var også initiativtakeren til oppropet, Aiko Yamashita. – Klimasaken kan ikke være en sak for spesielt interesserte, sier hun, Den angår alle. Jeg ble veldig glad da jeg så hvordan denne oppfordringen slo an blant folk som deltar i Avaaz-nettverket. Underskriftene kommer fra hele landet, og fra folk i alle aldre.

Se Avaaz-oppropet her: https://secure.avaaz.org/en/petition/Regjeringen_Jeg_vil_ha_en_klimalov

(klipp fra WWFs nettside)

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*