Klimafestival: Besteforeldrene er med

Klimafestival 2

Er du på vei til juleferie eller kan ta lunsjen din på Oslo S mandag 22. desember? Da har du muligheten til å møte de to klimaaktivistene Arve Tellefsen og Håvard Gimse og høre dem spille i avgangshallen kl. 11.45. Det er opptakten til Klimafestivalen som for alvor går av stabelen de to første ukene i januar, med håp om å lyse litt opp i mørketida rundt om i landet, og løfte fram Grunnlovens paragraf 112. Loven som forplikter politikerne vi har valgt til å forvalte naturressursene med omhu slik at også framtidige generasjoner kan ha glede av dem. Loven som forplikter til å utvikle og ta i bruk nødvendig kunnskap for å legge til rette for et fornybarsamfunn.

Folkelig mobilisering
IMG_2272_Blichfeldt_21-200x300
Klimafestivalen §112 er en folkelig mobilisering for å skape økt bevissthet om klimasituasjonen og muligheten til å gjøre noe med den, forteller Jon Friode Blichfeldt, som på vegne av Besteforeldreaksjonen har deltatt i arrangementsplanlegginga siden initiativet kom fra Norsk Klimanettverk på vårparten i år.

Paragraf 112 henspiller på grunnlovsparagrafen fra 1992 som forplikter myndighetene til tiltak som verner vårt felles livsmiljø. – Den ble enstemmig vedtatt i Stortinget. Men foreløpig er det ikke mye som tyder på at den oppleves som viktig når politikerne våre prioriterer, lager budsjetter og framtidsplaner, sier Jon Frode. Selv om vi allerede har mer enn tilstrekkelig kunnskap om at framtida settes på spill slik det prioriteres og tenkes.

– Vi må bli mange som lyssetter utfordringene vi står overfor, som roper høyt om at vi må legge om kursen. Så høyt at selv politikere, ja selv olje- og finansanalytikere hører det!

Allsidig program
Festivalen byr på kultur, kunnskap og stemningsfulle markeringer, og det blir arrangementer mange steder i landet. Den detaljerte programoversikten finner du her: http://klimafestivalen112.no/arrangementer. Her fins også ideer om muligheter for å bidra, laste ned materiell osv. Det finnes en klimablogg knyttet til festivalen, kunnskapsstoff som kan deles og mye mer.

Besteforeldreaksjonen i Oslo deltar i tilknytning til klimakor 8. januar, og med markering utenfor Stortinget dagen etter. I Drammen har Besteforeldrene tatt det meste av ansvaret for et stort og allsidig program, med foredrag, utstillinger og grønn lunsj. De planlegger klimagate med stand, og underholdning i et kjøpesenter. Det blir klimakafe i Bragernes menighetshus sammen med Drammen kvinnesaksforening, som også skal ha temakveld 11 februar om klimaendringer og konsekvenser for kvinner i tredje verden. Ikke minst vil biblioteket i Drammen ha miljø på dagsorden hele januar måned.

Klimafestivalen i Drammen blir økonomisk støttet av Fagforbundet. Hele det lokale progammet finner du her: Program Klimafestivalen Drammen

Klimadest drammen

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*