Gubbene mot strømmen

kirsten lHusker du kjerringa mot strømmen? Hun som alltid sa mannen midt i mot? I eventyret krangler de om åkeren skal klippes eller skjæres. Til slutt blir mannen så arg at han drukner kjerringa i elva. Men selv da gir hun seg ikke! Da han bestemmer seg for å lete etter henne for å begrave henne i kristen jord, finner de henne ikke nedstrøms, men ovenfor fossen! Denne tverre kjerringa har skiftet kjønn og dukket opp igjen – som klimafornektere som gjentar seg selv og aldri noen sinne gir seg, mener Kirsten Limstrand i Bodø. Nå er hun grundig lei av gubbene mot strømmen, som i årevis har fylt avisspaltene nordpå med sitt «klippe, klippe».


"Klippe, klippe"I AVISA NORDLAND FÅR VI OSS PRESENTERT, flere ganger i uka, en ny variant av det kjente folkeeventyret. Det er en mannevariant. Det handler om tre karer – «klimarealistene» Nils M. Nielsen, Bodvar Skutvik og Steinar Jakobsen, som har en enorm utholdenhet i å skulle motbevise for hele Nordlands befolkning at  vi har noen slags klimakrise, eller at den på noe som helst vis er menneskeskapt. I endeløse argumentasjoner, og i håp om å få oppmerksomheten til nordlendingene, anvendes titler så flotte at kongen og hele hans hoff vil kunne falle på å misunne dem.

Tankene går også til Ludvig Holberg og Erasmus Montanus. Der dreide spørsmålet seg om jorda er rund eller flat. Den nyutsprungne kandidat Rasmus Berg kommer på ferie fra København til sin hjemby. Gjennom sine studier over år har han lært at jorda er rund. Men i hjembyen sår man sterk tvil om denne nye kunnskapen. Rasmus’ kommende svigerfar Jeronimus nekter å avgi sin datter Lisbeth til forloveden før han bøyer av og går med på at jorda er flat.

Både folkeeventyrene og Holberg finnes på nærmeste bibliotek, hvis noen skulle trenge en oppfrisking …

At det fortsatt er mennesker som holder fast på at jorda er flat, må man jo bare godta. Enhver er salig i sin tro og har rett til å mene hva det skal være. Men redaksjonen i Avisa Nordland, som er ansvarlig for presentasjon av oppdatert kunnskap og skikkelig informasjon til leserne sine, bør kanskje tenke seg litt om når de innvilger de tre karene så mye spalteplass som de gjør?

Det hadde i det minste vært fint med litt motvekt – slik blant andre professor i miljøkjemi, Hans Martin Seip har prøvd seg på et par ganger tidligere her i spaltene. Men selvfølgelig – han gir til slutt opp, han også, i møte med denne absolutte uvilje til å ta innover seg fakta, og denne utrolige arroganse i forhold til vurderingene fra de beste forskere verden over. For her i Bodø vet vi best, vi gubbene. Du må ikke komme her og tro at du kan lære oss noe, bare fordi du har en doktorgrad eller to!

Hilsen Kirsten Limstrand, styremedlem i Besteforeldrenes Klimaaksjon (trykt i Avisa Nordland 27. oktober 2014)

Se også Hans Martin Seip:
Skeptikeroffensiv i nord (januar 2012)
Når klimaforskerne blir idioterklært (februar 2014)

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Sven Ake Bjorke | 29.10.2014

    Så enig. Det er utrolig at folk med lang akademisk utdanning er så til de grader ute på jordet og så lite kritisk til kildene sine. De tror i fullt alvor på en sprø konspirasjonsteori om at nærmere 100% av verdens klimaforskere har slått seg sammen med FN med alle underorganisasjoner, med Verdensbanken, NASA, NOAA, Royal Academy, AAAS, verdens største forsikringsselskap etc etc for å skremme folk til å godta høyere skatter og flere forskningsmidler til klimaforskere, som altså alle er kjeltringer.
    – FN greier ikke bli enig med seg selv om krigen i Syria en gang.
    Men som nevnt, det er lov å tro at jorda er flat, at julenissen, tannfeen og grønne menn fra Mars ordner opp hvis det virkelig skulle være noe problem å brenne av 90 millioner fat olje hver dag, og en tilsvarende mengde med kull og gass.. Men særlig vitenskapelig eller troverdig er det ikke. Velger man å høre på disse konspirasjonsteoretikerne, lar man være å ta de tiltakene som må til for økende ekstremvær. Det blir i lengden ekstremt dyrt. I tillegg er det til de grader uansvarlig. http://ufbutv.com/2013/07/19/oljealderen-ma-avvikles/

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*