Britiske besteforeldre til klimaaksjon

grandparents 2Den eldste grasrota vokser også i UK! «For besteforeldre, og alle som er opptatt av å etterlate seg en planet der det er godt å leve, for barn, barnebarn og kommende generasjoner,» sier Grandparents Climate Action om seg selv. Britenes nystiftede besteforeldreaksjon er direkte inspirert av møte og oppmuntrende samtaler med norske besteforeldreaktivister, forteller de.«Rebelling against injustice is sometimes seen as the prerogative of the young, so the voices of older people involved in climate activism can carry particular weight in communicating the crisis we face and standing in solidarity with younger generations.»

En av initiativtakerne, Nancy Lindisfarne, møtte Mette Newth og Finn Bjørnar Lund da hun var i Oslo tidligere i år. «De er begge aktivister med ‘brennende hjerter’ som nordmennene sier. Jeg kunne ikke fått bedre hjelp til å få på plass et slikt nettverk også i Storbritannia!» Hun viser til Besteforeldreaksjonens mange ulike aktiviteter, og at vi har samarbeidet med barn og unge. Spesielt imponert er hun over vår rolle i Klimavalg 2013. «Denne kampanjen ble en oppmuntring til alle om å stemme ‘for klimaet’. Resultatet var at mange velgere fikk en langt bedre forståelse av problemet og de politiske utfordringene.»

– Dette er virkelig gledelig, og vi ser fram til å samarbeide med dem, sier leder for Besteforeldreaksjonen, Halfdan Wiik. Så langt har vi og vår kanadiske søsterorganisasjon vært merkelig aleine, sammen med en svensk gruppe. For som britene sier – dette handler om kjærlighet, til barn og barnebarn, som besteforeldre har så mye av. Nå sikter vi oss først inn mot Folkets klimamarsj i New York 21. september, og parallelle markeringer rundt om i mange land. Til neste år kommer den store styrkeprøven under klimatoppmøtet i Paris, slik Grandparemts Climate Action er opptatt av. Vi deler fullt og helt deres drøm og ambisjon om et internasjonalt nettverk av besteforeldre, en synlig og effektiv pressgruppe, og en magnet som skal få mange nye mennesker til å bli med i denne livsviktige kampen.

gcalogo

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. elisabeth briseid | 27.08.2014

  Inspirerende!

 2. Inge Eidsvåg | 28.08.2014

  Flott initiativ og morsom logo!

 3. Elisabeth K. Grahl-Madsen | 29.08.2014

  Måtte dette spre seg! Det gjør mig glad!

 4. Thelma Kraft | 01.09.2014

  Congratulations. Looking forward to an inspiring collaboration. Fabulous logo.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*