Sinte bestemødre i Oslo

isbjorn2
Filmen om de «Opprørske Oldemødre» Shirley (91) og Hinda (84) vekker begeistring. Ved premieren i Oslo ble publikum møtt av sinte norske bestemødre med røde luer, en av dem for anledningen utkledd som isbjørn og klimaflyktning. Foto Nina Gjerde.

Filmen «Opprørske Oldemødre» har hatt førpremiere også i hovedstaden. En gruppe bestemødre med røde aksjonsluer møtte publikum på vei inn til en rørende fortelling om vennskap og mot til å stille spørsmål ved samfunnsutviklingen. Vi har mye å lære av Raging Grannies, sa Linda Parr fra Besteforeldrenes klimaaksjon i sin appell til kinopublikumet. Også vi er rasende – på politikere som tror de kan fortsette med sitt lusetempo i klimapolitikken, mens de fortsetter som før i olje- og energipolitikken, og med en økonomisk vekstpolitikk som slett ikke gjør oss lykkeligere, men bare mer lammet i forhold til dagens store utfordringer.

Grunn til å være sinte og opprørske

Linda Parr4Jeg står her som representant for lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon, et nettverk av utålmodige besteforeldre som syns det går altfor tregt med tiltak for å begrense klimaendringene.

Vi mener endringene må skje på både det politiske og det personlige plan for å sikre en levelig klode både for våre barnebarn og for alle framtidige generasjoner.

Hva kan vi besteforeldre gjøre for å bidra til at kloden vår blir levelig også i framtida? Ganske mye når vi ser hva Shirley og Hinda har utrettet!

Etter å ha sett filmen med de to damene i glødende protest, må kanskje vi vurdere å bli enda tøffere i våre aksjonsformer. Kan hende vi bør omdøpe oss til Rasende besteforeldre for klima. For det stemmer!

Norske besteforeldre er rasende over:

  • Statoils utbygging av tjæresand i Canada
  • Nye konsesjoner for utvinning av olje utenfor norskekysten
  • Investering av våre penger i Statens Pensjonsfond Utland i fossil energi framfor fornybar
  • Mangel på massiv satsing på kollektiv transport
  • Mangel på nytenkning for å etablere grønne arbeidsplasser
  • Forbrukskarusellen som drives rundt av reklame og innbyrdes forventninger til at alle skal få til alt

Vi er rasende, samtidig som vi ser den grusomme urettferdighet overfor kommende generasjoner dersom vi ikke få til en vridning vekk fra det som syns å være samfunnets mål nr. 1: stadig mer økonomisk vekst og høyere levestandard. Mye tyder forresten på at nordmenn ikke blir mer lykkelig av høyere levestandard.

Besteforeldrenes klimaaksjon har sine røtter i Framtiden i våre hender og alt de står for om rettferdig fordeling av goder. Halfdan Wiik er og har vært primus motor fra starten av. Vi ble en egen organisasjon først i 2012 og teller nå 800 betalende medlemmer rundt om i landet. Vi kan gjerne bli mange flere!

Vi er å finne en gang i måned på Eidsvoll plass med våre plakater og løpesedler. Vi skriver brev om hvor mye det haster å ta tak i klimautfordringene til de folkevalgte og til Kongen også. Vi er i ferd med å ta i bruk sosiale medier for å spre klimabudskapet. Vi utfordrer banker og andre selskap vi er tilknyttet, om å sikre at deres produkter er bærekraftige og at deres investeringer etisk forsvarlige. Lokallaget samles en fredag i måned på Det norske teatret for å utveksle erfaringer og ideer.

5. juni står vi sammen med Miljøagentene på en stor markering på Eidsvoll plass for å være 100 % sikre på at alle i Stortinget vet hva Grunnlovens paragraf 110b – miljøparagrafen, handler om. VELKOMMEN DIT, OG VELKOMMEN TIL Å MELDE DEG INN I BESTEFORELDRENES KLIMAAKSJON!

Oslo Kino: Les mer om filmen og bestill billetter

Se Facebook-side: Opprørske Oldemødre

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*