Nok fly. Bygg jernbane i stedet.

flesland
Bergen lufthavn Flesland skal vokse kraftig og bli en egen by med en miks av industri, kontor, hotell, forretninger og tjenesteytende næringer. Foto fra Avinor.

En forutsetning for den planlagte veksten i flytrafikken er at politikerflertallet fortsatt ikke tar klimatrusselen på alvor, sier Gabriel Fliflet, kjent musiker og nestleder i Naturvernforbundet i Hordaland, i et intervju med Bergensavisen. «De fleste politikerne oppfører seg i klimapolitikken slik greske politikere gjør i finanspolitikken. De lukker øynene. Båten vi alle sitter i lekker, men de øker farten.» Flesland flyplass skal utvides med en ny rullebane, og med nye parkeringsplasser for 5000 biler. Vi bør heller bygge en togby i sentrum, mener Fliflet. For reiser til Oslo er en kraftig oppgradert Bergensbanen det absolutt beste alternativet til fly. 

 

Spre klimavett,
del denne saken!