Omstilling bør starte nå

250612geoparken8a
Med tiden blir Oljemuseet enda mer et historisk museum. Hva skal dagens små krabater da leve av? Bilde Stavanger Aftenblad

Det norske oljeeventyret vil en dag ta slutt, av seg selv eller av hensyn til klimaet. Hva skal vi leve av da? Spørsmålet blir diskutert av NTNU-forskere i en kronikk i Stavanger Aftenblad. De tror ikke Norge kan fortsette å «gi full gass i olja». Den nødvendige omstilling er tidkrevende, og det satses allerede tungt på mer klimavennlig energi verden over. «Et enda mer grunnleggende spørsmål er: Har vi ikke også et moralsk ansvar overfor våre etterkommere, som også bør ha tilgang til den fantastiske ressursen som olje og naturgass faktisk er? Om det er noe igjen til dem, vil de forhåpentligvis bruke det til noe annet enn brensel.»

Spre klimavett,
del denne saken!