Tynn bok med stor tyngde. Befales!

medlien«Jeg har nettopp lest ei bok som ikke kan anbefales. Den opplevdes så solid, vettu’ og viktig at den herved BEFALES!» En begeistret «krusedullfilosof» Hans Christian Medlien har lest den lille boka av «concerned scientist» Andreas Ytterstad med den lange tittelen 100 000 grønne klimajobber og grønne arbeidsplasser nå! – med undertittel For en klimaløsning nedenfra (Gyldendal, 2013). «Vel, jeg har jo ingen makt til å befale noen noe som helst, men av og til handler det om saker av en slik viktighetsgrad at man må ty til sine kraftigste virkemidler. Og i denne saken vil jeg kjempe med alt som står i min makt.»

JEG FIKK TAK I BOKA for en hundrelapp på Besteforeldre-standen under Arendalsuka. Det ble to kroner pr side, meget vel anvendt sjøl for en som har lest og hørt og tenkt mye på klimautfordringen vi star midt oppe i.

Den befales på det sterkeste av følgende grunner:

  • Lett, uanstrengt, folkelig språkføring uten at det blir platt
  • Konkret “to the point” med klare kilder og referanser som underbygger påstander og utspill (objektiv informativ)
  • Påpeker både det blodige, bekksvarte alvoret og den grønne, geniale  løsningen  (hvor vi står og hvor vi skal hen)
  • Berører (kort) en rekke gode poenger og argumenter
  • Dette er et fellesprosjekt med seriøse, handlekraftige aktører
  • Gir stor inspirasjon og begeistring fordi jeg får TRO på at vi vil lykkes med målene.

Og til sist: At dette er en start på en kampanje, og ikke bare (nok en) trykksak med retorisk agitasjon, er det mest oppløftende.

omsl.LeanBOKA GA MEG LYST TIL å bli med. Lyst til å være en av mange som sammen gjør sitt beste for en felles, overnasjonal, sak. Utfordring. Ja, snart en krise.  Jeg får lyst til å melde meg frivillig som frontsoldat i denne ”Tredje verdenskrigen”, hvor fienden denne gang verken kan skytes ned eller fengsles. Vi kan riktignok plaffe ned og arrestere hverandres argumenter, men nå dreier det seg om å brette opp ermene og starte riving og bygging – samtidig. Nedenfra og oppover. Så formes toppene som resultat av grunnmur og reisverk, slik politikerne retter seg etter folket.

Det er mulighetenes og håpes bok, og bør være folkeeie så la den spres landet rundt som Maos Lille Røde, – m.a.o. Den lille grønne. Og treffer du en såkalt ”klimarealist”; tving den i ham!

HC Medlien
krusedullfilosof
Landet for undring og fantasi
Ringsaker

Se Medliens hemmeside

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*