Det er nå vi setter spor …

Eva BMitt engasjement for miljø og rettferdig fordeling av ressursene har jeg hatt hele mitt voksne liv, forteller Eva Braseth i Steinkjer. Hun har vært lærer i over førti år, og med i Framtiden i Våre Hender siden 1970-tallet. På lørdager fram mot valget står hun på Steinkjer Amfi, sammen med andre lokalmedlemmer av Besteforeldreaksjonen.  Som «Bessa» til snart ni barn kjenner hun et tungt ansvar for framtida. «Jeg håper og tror at stadig flere – både unge og eldre – skal få øynene opp for hvor enormt viktig det er å sette klimautfordringene øverst på lista over saker som bestemmer hvilket parti vi skal stemme på mandag 9. september!»

Mang en god prat

Kampanjen Klimavalg 2013 ble initiert av Besteforeldreaksjonen høsten 2011. Nå har den nær 100 medlemsorganisasjoner.

Kampanjen Klimavalg 2013 ble initiert av Besteforeldreaksjonen høsten 2011. Nå har den nær 100 medlemsorganisasjoner.

 – Personlig opplever jeg det positivt å stå på stand, sier Eva. Det blir mang en god prat med folk når jeg stikker en folder i handa på dem. Jeg minner dem på muligheten for at også Steinkjer-byggen kan bli våt på føttene om vi ikke er føre var! Det er vel kjent at innlandsisen på Grønland smelter, og at havet stiger…

 – Det bekymrer meg veldig at mine barnebarn skal arve de miljøproblemene min generasjon har skapt. Samtidig er jeg stolt over å være med i Besteforeldreaksjonen, som var forutseende og tok initiativ til KLIMAVALG 2013, og har fått så mange andre med seg.

Våg å heve stemmen

 – Når jeg snakker med folk, understreker jeg alltid at det er en partipolitisk uavhengig allianse, basert på seks konkrete krav til de politiske partiene. Det viktigste punktet er etter min mening at politikerne våre MÅ arbeide for at Norge gjør en sterkere innsats for at den globale oppvarminga ikke skal øke med mer enn 2 – to – grader. Så langt har oppvarminga vært på hele 0,9 grader. Vi MÅ følge FNs anbefalinger, kutte utslippene OG redusere tempoet i oljeutvinninga, og ikke gjøre det oljeminister Ola Borten Moe nå åpner for, å øke utvinninga i Barentshavet.

 – Som besteforeldre må vi bare våge å være frimodige, i tillit til at vi har stor troverdighet. Vi HEVER STEMMEN, slik det er nødvendig. Vi gjør Sidsel Mørck sine ord til våre når vi spør: HVILKEN ARV GIR VI? Det er nå vi setter våre spor, når vi stjeler fra våre barnebarn deres rett til en frisk, grønn jord og en rein, blå himmel!

Hilsen ei Bessa i Steinkjer!  

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*