Professor om klima: Vi trenger en folkereising!

Professor i meteorologi Sigbjørn Grønås trengte å ha noe å gjøre mens han var syk. Resultatet ble en 500-siders bok om klima, skrevet for folk som ikke har naturvitenskapelig bakgrunn: «Hvordan klimaet kan endres – en innføring», nylig utgitt av Universitetet i Bergen. «Jeg hadde kreft, og var sykemeldt. Dermed begynte jeg å skrive litt hjemme», forteller han i en samtale med Bjerknessenteret. Her legges det også vekt på hans engasjement i Besteforeldreaksjonen og som fast aksjonist på Torgallmenningen. «Klimapolitikken kommer ikke til å forandres før vi får en folkereisning», sier han. Les hele samtalen.Se også intervju Bergens Tidende.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*