Norge kan få 100 000 nye klimaarbeidsplasser

Ny bok, av Andreas Ytterstad: 100 000 klimajobber og grønne arbeidsplasser nå! (Gyldendal, 2013). I Norge handler klimapolitikken i dag mye om å ekskludere spørsmål om norsk olje og gass. Men for å få til et fornybart Norge kreves det en folkelig mobilisering uten sidestykke. Kampen for klimajobber og grønne arbeidsplasser er broen mellom Norge som oljenasjon til et land som går over til fornybar energi, mellom de umiddelbare behovene vi har for gode, trygge jobber – og det behovet som alt levende liv på planeten har for å få ned utslippene av klimagasser, først og fremst CO2.

Fagbevegelsen med på laget

Boka har kommet i gang gjennom diskusjoner mellom tillitsvalgte i fagforeninger og engasjerte forskere og utgis med støtte fra Klimavalg 2013, Concerned Scientists Norway (CSN), Fagforbundet, Norsk Tjenestemannslag (med i LO), Parat (med i YS), Den norske kirke, Besteforeldrenes klimaaksjon, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Greenpeace Norge, Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender. Se video fra lanseringen av boka her.

Vi kan løse klimakrisa og bygge et fornybart Norge gjennom gode og trygge jobber. Vi trenger deg som leser boka med i en kampanje for 100 000 nye klimajobber og grønne arbeidsplasser nå!

Fire notater er bestilt som en bakgrunn for denne håndboken:

Boka kan bestilles enkeltvis fra forlaget og koster da 100 kroner. Eller, direkte fra post@besteforeldreaksjonen.no for kr 80.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Hans Chr Medlien | 10.08.2013

    Sitter på Sørlandsbanen og har nettopp lest ut denne tynne «boka» med det TUNGE og svært vettue innholdet. Gratulerer til red. Andreas Ytterstad: veldig lesbrart, forståelig og inspirerende beskrivelse av ALVOR og LØSNING. Glimrende! Må bli allemannseie – – pøs den ut á la Maos Lille Røde 😉 !

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*