Vinteren er kald. Er global oppvarming avlyst?

Denne våren opplever Nord-Europa stadig nye kulderekorder. Det viser at vi fortsatt har «vær», og ikke bare «klima», forklarer Sven Åke Bjørke, universitetslektor på Agder. På sin nettside Education for Sustainable Development viser er han hvorfor vårkulden ikke gir grunn til å tvile på global oppvarming, men er en følge av de massive tap av sjøis i Arktis. «Husk at du observerer været bare ett sted på en stor planet», sier Åke. «Som oftest er det meste av planeten varmere enn normalen.» NASA har utarbeidet et kart som viser forskjellen mellom gjeldende temperatur og langsiktig gjennomsnittlige temperaturer.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*