Hallo der! – glemte dere noe?

I 2008 ble Stortinget enig om at det skal utarbeides et karbonbudsjett ved alle større veiprosjekter. Fem år etter var det glemt, da kommunalminister Navarsete kunngjorde at det skal bygges ferjefri E39 fra Kr.sand til Trondheim i løpet av 20 år. Nå ber Besteforeldreaksjonen og fem andre organisasjoner om at det gjennomføres en klimaanalyse av hele prosjektet. «Vi vet at beslutninger de nærmeste 10–20 år vil bli avgjørende for hvorvidt vi greier å begrense global oppvarming til 2 grader C, og at infrastrukturen vi legger i disse årene vil være styrende for samfunnsutviklingen i mange tiår.» Se brev til Regjeringen.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Sven A. Bjorke | 25.03.2013

    Hvis det er et bærekraftig samfunn vi vil ha om 20 -30 år – er det virkelig dette som skal prioriteres? Vi må prøve å forestille oss det framtidssamfunnet vi ønsker og planlegge for det. Hvis ikke lar vi fossil-folkene vinne. Deres framtidssamfunn er garantert ikke pent.
    http://ufbutv.com/2012/08/23/et-baerekraftig-samfunn-ar-2040/
    For å si det med en kinesisk vismann: «Hvis du ikke endrer retning, kan du ende opp der du er på vei.» – Lao Tzu

  2. Kristian Frederik Brandt | 10.05.2013

    Utbygging av jernbane må prioriteres fremfor denne gigantutbyggingen.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*