For våre barnebarn – oljefritt Lofoten

Foran stortinger feb
«De partiene som nå vil åpne områdene ved Lofoten, Vesterålen og Senja, enten man kaller det for konsekvensutredning eller noe annet, enten partiene sitter i regjering eller venter på makt, gjør dette mot alle miljøfaglige råd, for å tekkes velgere som tenker like kortsiktig som dem selv. Vi tror de kan få seg en overraskelse. For mange mennesker er vern av vår klode og solidaritet med generasjonene etter oss viktigere enn kortsiktige egeninteresser.» Fra Besteforeldreaksjonens løpeseddel.

I flere byer er Besteforeldrenes klimaaksjon i løpet av det siste året blitt fast innslag i gatebildet. Med sine røde aksjonshatter, plakater og brosjyrer, bidrar de til å befeste bildet av en ny generasjon aktivister. Vinterkulde og surt vær er ingen hindring, enten det er på Nordre gate i Trondheim, på Torgallmenningen i Bergen, eller foran Stortinget. «Her passer det veldig godt å stå. Vi vil at politikerne skal lytte til vitenskapen og føre en ansvarlig, langsiktig klimapolitikk», sier visesanger Birgitte Grimstad (midt i bildet). «Og så møter vi mange hyggelige mennesker, som synes det er bra at besteforeldre tar ansvar. Det er jo vår generasjon som har skapt problemene, vi kan ikke bare overlate dem til barnebarna og etterkommerne våre. Vi er da skikkelige folk, for søren!»

Løpeseddel og paroler mot oljeutvinning i Lofoten var med sist lørdag. 23. februar deltar Besteforeldreaksjonen i vardebrenning landet rundt. Se mer informasjon om arrangementene.

Spre klimavett,
del denne saken!