Till våra vänner Besteforeldrene i Norge!

stromming
Svenske besteforeldre med julemarkering i sentrum av Stockholm, der de har sine faste "strömningar" hver måned.

Tack för all inspiration som ni har gett Grand Panthers under 2012. Det är gott att veta  att samma kamp för alla barns (och jordens arters) framtid förs på så många ställen, av så många engagerade, resursfulla människor.  Vi önskar er allt gott under det nya året. Grand Panthers tänker fortsätta strömningarna under 2013 utanför riksdagshuset och Rosenbad, där den svenska regeringen håller till.

Med vänliga hälsningar, Doris N. och Lars Almström

Bygger på følelser og kontinuitet

Grand Panthers er Besteforeldreaksjonens likesinnede i Sverige. Bevegelsen bygger på känslor och kontinuitet, sier Lars Almström, som er fast deltaker ved de månedlige markeringene. Vi älskar våra barn och barnbarn. Vi är oroliga för att klimatförändringen hotar deras framtid. Vi visar vår oro för politikerna och kräver en klimatpolitik som tryggar alla barns och barnbarns framtid. Det får kosta vad det kostar.

 – Vi är ju lite gamla och skrala, men inte döa än. Vi samlas sista onsdagen i varje månad utanför riksdagshuset i Stockholm. Deltagarna bär plakat med en bild av ett (barn-)barn och krav på att klimatförändringen måste stoppas. Samlingen genomförs som en ”strömning”, vilket innebär att deltagarna promenerar högst två och två utanför byggnaderna på ett spontant oregelbundet sätt, mellan kl 14.30 och 17, med en välkommen fikapaus på ett närbeläget café efter halva tiden.

Se hjemmesiden til Grand Panthers for mer informasjon og flere bilder.

Spre klimavett,
del denne saken!