Rädda klimatet! Offra inte våra barn!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 20. des 2012
  • AV:
    Redaksjonen
foraldravralet

«Vi är föräldrar och vi har fått nog», sier en ny svensk sammenslutning av foreldre, besteforeldre og andre foresatte. FÖRÄLDRAVRÅLET kaller de seg, eller på norsk: foreldrebrølet!  «Vi är farmödrar, morbröder, gammelmostrar, gudfäder och vänner. Vi vill se en politik som på allvar kan rädda barnen vi älskar från en framtid med oåterkalleliga klimatförändringar – en situation som de varken har orsakat eller fått en chans att försöka stoppa.»

Hvorfor er de så sinte, spør de? «För att det är en basal instinkt hos de allra flesta människor att försvara sina barn. Och våra barn är hotade. När man inser det och när man ser hur lite som görs för att rädda dem undan hotet, blir man förbannad.»

Spre klimavett,
del denne saken!