Siri Kalvig: – Utrolig kjipt med oljesand!

Storm-gründer Siri Kalvig, medlem av Statoils bedriftsforsamling, mener staten må tvinge Statoil ut av oljesandutvinning. «For meg er dette det viktigste spørsmålet i vår tid – hvordan forsyne verden med energi uten å ødelegge den.» Det er et paradoks at en liter olje er billigere enn en liter melk, sier hun i en samtale med Stavanger Aftenblad.

– Vi vet hvordan vi kan bruke naturen på en fornuftig måte til å gi oss energi, men vi klarer ikke å gjøre det på en økonomisk måte som kan konkurrere med fossil energi. Hvorfor i hulest er verden blitt slik at det å hente olje opp fra verdens dyp gir oss en væske som er billigere enn om du har en ku som går og gresser?

– Det er selvfølgelig ikke bare å skru igjen oljekranene. Men det er utrolig kjipt at staten ikke bruker eiermakten sin. Ledelsen i Statoil må gjøre det som er økonomisk lønnsomt. Men grunnen til at staten har beholdt en majoritetspost i selskapet, er for å kunne sette foten ned når det er nødvendig, og for eksempel trekke Statoil ut av oljesand i Canada.

Les hele intervjuet i Stavanger Aftenblad 28. august.

Spre klimavett,
del denne saken!