Med partytelt foran Stortinget!

Bestene nye partytelt

Onsdag 22 august gikk Oslo-gruppa til aksjon igjen foran Stortinget, denne gang “iført” sitt nye Party-telt med tydelig navn og logo.

– NÅ SYNS VI! slår  initiativtaker Birgitte Grimstad fast, kjent visesanger og besteforeldreaktivist.  – Dette teltet er synlig, og det skjermer for høstens blest og regnskurer! Det trengs, for her vil vi være fast på plass, en gang i måneden fram til jul. 

– Vi var åtte bester som gikk med slagordsplakater og delte ut brosjyrer og flyers. Til montering av teltet fikk vi god hjelp av fire unge jenter fra Natur og Ungdom. Tusen takk til dem!

Mange interesserte

– Vi fikk mange henvendelser og spørsmål, forteller Birgitte, – særlig fra unge mennesker som syns det er tøft at besteforeldrene aksjonerer. Flere ville sende brosjyrer til sine egne bester.

– Selv snakket jeg med en italiensk journalist, som intervjuet og tok bilde, et par franske damer, et australsk par som var svært enige i slagordet : STATOIL ut av skifergass!, noen japanere, noen tyskere som fortalte at energiforholdene i Tyskland ikke er så greie (de har mange vindmøller, mye vind i nord, men det svikter i sør… Kanskje noe vi bør undersøke nærmere?) Alle veldig nysgjerrige!

– Tid ble det også til et par hektiske diskusjoner, – en ung herre syntes det ikke holdt mål at vi gamle som hadde skummet fløten av velferden, nå ville begrense overfloden for kommende generasjoner.  Se det!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Oddbjørg Langset | 30.08.2012

  Flott stand dere hadde!Og jeg tror mange savner at erfarne eldre sier fra om dette. Husker du Birgitte Grimstad sang på Lyrikkfestivalen som vi i 1960-åra hadde i Molde.Hege Tunaal også: Inne i min mosters mage…)på FolketsHus.
  Jeg har behov for å lufte en ide, som jeg tenker at jeg kan bidra med:
  Som vanlig opplyst (pensjonert lærer) og samfunnsengasjert kvinne, så skriver jeg ofte innlegg i På tråden-spalta på baksida av lokalavisa i Molde, Romsdals Budstikke.
  Og nå som ny medlem av Besteforeldre klimaaksjonen, så tenker jeg at kanskje mine+andres miljøideer/innlegg kan sendes rundt blant vi besteforeldremedlemmer, så kanskje andre vil sette inn det samme i sin lokalavis. Heldigvis kan vi også være anonyme i RB. Stikk en hodet opp, kan en bli skutt; Ikke alltid jeg har behov for det!
  F.eks i dag fikk jeg inn i RB en kommentar til GOD DAG-spalta i RB. Der intervjuves en ny person daglig om hva som er en god dag for deg. Svarene som går igjen er god mat, samvær med barn og samboer pluss trim.
  Siden jeg prøver å legge min energi inn i globalt perspektiv, dyrker, sykler, reiser bare nødvendig, ombruk mm, fikk jeg inn i PÅ tråden-spalta(baksida av RB):
  » GOD DAG Hvis familien dyrker sine grønnsaker mm, har kaniner i spisebur, som slik klipper gresset, og sykler dit de skal/kan, gjør foreldrene noe miljøv3ennlig og nyttig sammen med barna. Alle kan slik få trim og sunn mat. Da dekkes de 3 behova som ei mormor ofte ser går igjen i RBs God dag-spalte. Slik adferd trenger vår stadig varmere klode. «(Sitat slutt)
  For å kunne sende rundt slike sms, må vi ha mobilnr. på medlemslita – og slik medlemsliste må sendes alle medlemmene. Håper ideen kan gjennomføres.Syns den er lettvint, noe jeg har behov for, og påvirker med små drypp, inntil de har kommet på det sjøl, for da er det jo rett!
  VhOddbjørg Langset i Molde. Mob.98000614 Mailadr.:odlan@online.no

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*